dimecres, 7 de novembre del 2018

Localitzen un abocador de cartutxos en un antic camp de tir

Localitzen un abocador de cartutxos en un antic camp de tirUn veí de Llagostera troba centenars de vestigis en una zona boscosa.  
Els Agents Rurals han obert una acta per poder retirar les restes.  







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/11/2018   
Llagostera (Gironès, comtat de Girona).-   

 Llegim en la premsa convencional gironina que un veí de Llagostera (Gironès, comtat de Girona) ha trobat durant el cap de setmana un abocador de restes de cartutxos d'escopeta mentre passejava el gos. Aquests es trobaven a la zona corresponent a l'antic camp de tir --darrere la torre de vigilància forestal del municipi-- el qual fa més d'una vintena d'anys que es troba no operatiu. L'abocador estava format per centenars de cartutxos de diferents colors, molts d'ells rovellats pel pas del temps. Immediatament, es va avisar el cos dels Agents Rurals, els quals van obrir una acta per tal de facilitar la seva retirada com més aviat millor. De fet, ahir, hi havia prevista una inspecció a la zona per poder-ne obtenir més informació. Paral·lelament s'ha informat l'Ajuntament de Llagostera i s'han fet les gestions corresponents per determinar qui és el propietari de la zona. Des dels Agents Rurals s'ha qualificat la troballa com a «poc habitual».
Durant els darrers anys cada vegada es troben menys restes de cartutxos de caça, ja que la normativa actual obliga a fer efectiva la seva retirada «de manera immediata» pels caçador. 

Tir contra un cartell del Parc Natural de Montgrí 
Es dóna el cas que el cartell metàl·lic de les rutes en el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, clavat entre l’Horta del Puig (Cortal Nou) i al mas Cremat (Torroella de Montgrí, Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries), hi ha una perforació d’una bala al centre d’aquest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada