dilluns, 12 de novembre del 2018

Les famílies del Gironès no veuen garanties per incidir en els menjadors escolars

Pancarta reivindicativa a fora d´una escola de GironaLa Fapac reclama al Departament d'Ensenyament que gestioni el servei amb personal propi.  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/11/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que les al·legacions a l’esborrany del futur Decret de menjadors presentades per la Coordinadora d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes i d’Associacions Famílies del Gironès (AMPAs i AFAs) o han rebut la resposta que esperava l’entitat, que no hi veu garanties perquè puguin «incidir suficientment en la gestió del servei de migdia en benefici dels objectius de qualitat» que consideren «imprescindibles».
La Coordinadora d’AMPAs i AFAs del Gironès, que retreu al Departament d'Ensenyament que plantegi una negociació superficial, atribueix la «manca de garanties» a què el decret «es regeix segons una llei de contractació pública que obre la porta a la mercantilització del servei». El col·lectiu demana al Departament que obri un període de negociació de quatre anys per poder establir un nou marc legal i, alhora, una moratòria per a les AMPAs que participin, directa o indirectament, en la gestió dels menjadors escolars.
Tot i no estar satisfeta amb la resposta que els ha remès el director general d'Atenció a les Persones i la Comunitat Educativa, Ramon Simón, la coordinadora aclareix que vol continuar fent aportacions per a la redacció del nou decret de menjadors escolars. Pel que fa a properes actuacions, avancen que convocaran una assemblea per definir els propers passos a seguir.

Decepció de la Fapac 
Per la seva banda, la Federació d’Alumnes de Mares i Pares de Catalunya (Fapac) ha tornat a reclamar a Ensenyament que gestioni els menjadors escolars amb personal propi. En un comunicat, la Fapac ha reiterat les seves crítiques al nou decret i, entre altres qüestions, defensa que totes les escoles públiques tinguin la seva pròpia cuina i que la regulació garanteixi un servei universal, gratuït, inclusiu i de proximitat.
La Fapac veu «falta de professionalitat» en l’esborrany del Departament perquè «fragmenta el territori per intentar dividir a la comunitat educativa», per «lliurar el temps de migdia a grans empreses que tenen com a únic objectiu fer negoci amb l’educació i el menjar dels nostres fills i filles».
Sobre la reunió mantinguda el 7 de novembre amb el conseller d’Ensenyament de la Generalitat, per debatre el decret, la Fapac reconeix que hi van assistir «amb l’esperança d’aconseguir el compromís d’un debat obert i sincer amb la comunitat educativa», però que en van sortir «amb la sensació que l’objectiu de la trobada era silenciar la Fapac i que no seguís denunciant la gestió que la Conselleria està fent dels menjadors escolars».
La Federació critica que el procés participatiu que proposa la Conselleria d’Ensenyament sigui per Internet i recorda que «fa més d’un any hi va haver un procés participatiu en línia, en el qual tothom podia fer les seves al·legacions i que, avui, la proposta de decret que hi ha sobre la taula no recull ni una de les propostes que va realitzar la Fapac en aquell moment».

Procés de participació per Internet 
La setmana passada, el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, va anunciar que el Govern obrirà aquesta setmana un espai de participació en línia perquè la comunitat educativa i els ajuntaments «puguin dir la seva» abans que el Decret de menjadors escolars sigui un avantprojecte.
Bargalló va dir que «entén les preocupacions» manifestades per les AMPAs sobre la nova regulació dels menjadors escolars, si bé va afegir que no comparteix les vies de solucions plantejades fins ara. «Però les estem debatent», va assegurar, convidant les associacions de pares i mares, els consistoris i les direccions de centres a fer les seves aportacions a través del portal web que entrarà en servei en els propers dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada