diumenge, 11 de novembre del 2018

L'Ajuntament de Palamós rebutja bonificar l'IBI a la promoció de la Pineda d'en Gori

Imatge del 8 d´octubre passat de la polèmica promoció a la Pineda d´en GoriDesestima la sol·licitud de descompte del 50% que va presentar la polèmica promotora dels 48 pisos  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/11/2018   
Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona).-    

L'Ajuntament de Palamós ha desestimat la sol·licitud que la polèmica promotora de la polèmica promoció a la Pineda d'en Gori (Baix Empordà, comtat de Girona) va presentar perquè se li bonifiqués el 50% de l'IBI. La junta de govern municipal del 2 de novembre va rebutjar la petició perquè va entregar-se fora de termini. En aquest cas, la reglamentació és clara i estableix que perquè Residencial Cala S'Alguer SL pogués obtenir aquesta bonificació hauria d'haver presentat la sol·licitud abans de l'inici de les obres, cosa que no va passar perquè la va formular aquest 10 d'octubre, quan els treballs van començar a executar-s’hi abans de l'estiu.
Fonts de l'Ajuntament de Palamós han informat que la normativa estatal permet bonificar el 50% de la quota íntegra de l'impost sobre els béns immobles que formen part de l'objecte de l'activitat de les empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària. El termini d'aplicació de la bonificació, segons es recull a l'ordenança palamosina de l'IBI, comprèn des del període impositiu següent a aquell en el qual s'inicien les obres fins el següent al que s'acabin --sense poder superar tres períodes impositius--, és a dir, en el cas de la promoció dels 48 apartaments de luxe de la Pineda d'en Gori, la reducció de l'IBI s'aplicaria a partir de l'any que ve.
L'ordenança de l'IBI per aquest any a Palamós especifica clarament que «la s0l·licitud de la bonificació ha de formular-se abans de l'inici de les obres», requisit que Residencial Cala S'Alguer SL no va complir, motiu pel qual l'executiu palamosí desestima la petició. L'acord de la junta de govern local que denega la petició de la promotora detalla que es desestima perquè «la sol·licitud ha estat presentada un cop iniciades les obres».
En aquest cas, és molt evident que, quan la promotora va presentar la sol·licitud per tenir una rebaixa en l'IBI, les obres ja havien començat. Per exemple, la imatge que acompanya aquesta informació és del 8 d'octubre, dos dies abans que Residencial Cala S'Alguer SL formulés la petició a l'Ajuntament. I és prou visible que els treballs feia setmanes que havien començat.
Fonts de l'Ajuntament de Palamós han afegit que la promotora de la promoció, criticada per impacte paisatgístic, no pot optar de nou a aquesta bonificació del 50% de l'IBI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada