diumenge, 11 de novembre del 2018

El ple municipal de Torroella de Montgrí aposta per unanimitat abolir la monarquia

Façana de l´ajuntament de Torroella de Montgrí.
Façana de l´ajuntament de Torroella de Montgrí
Els CDR demanen a Torra que destitueixi Buch per les càrregues dels Mossos. Dissabte agents dels Mossos d'Esquadra van encapsular manifestants antifeixistes per protegir els ultres convocats per Jusapol.  
Més de sis-centes persones al Sopar Groc de Bescanó. Es va presentar un vídeo elaborat per l’ANC de la població sobre la jornada de l’1-O al poble. En la vetllada van intervenir la germana de Carles Puigdemont, Montse, i membres de Free Junqueres.  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/11/2018   
Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que ple de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries) va aprovar la nit del dijous, per unanimitat (ERC-Junts, UPM, LEST, PDeCAT, CUP i COET), una moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a través de la qual es posiciona en contra de la monarquia, reprova Felip VI i es referma a favor dels valors republicans. Concretament, la moció és de suport a la resolució que va aprovar l'11 d'octubre passat el Parlament de Catalunya, en què, entre d'altres, «aposta per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia».

Els CDR demanen a Torra que destitueixi Buch per les càrregues dels Mossos 
Mostra la imatge al TwitterLlegim a VilaWeb que la coordinadora en l’àmbit nacional dels CDR ha publicat un comunicat on demanen al president de la Generalitat Quim Torra que destitueixi el conseller d’Interior Miquel Buch per l’actuació del cos de Mossos d’Esquadra durant la manifestació del fals sindicat policíac Jusapol. “Volem mostrar el nostre rebuig a l’estat de setge que vam rebre per part dels mossos, identificant companyes requisant pancartes, escorcollant i intimidant persones que l’únic objectiu que tenien era manifestar-se contra la presència de feixistes als nostres carrers”, diu el text.
Al comunicat, els CDR diuen que no poden demanar la dimissió de Buch, ja que “fer-ho seria presumir-li una dignitat que no té”. És per això que demanen al president Torra que “no miri a l’altra banda i cessi tot aquell que no està a l’altura de la dignitat de l’1 d’octubre”. “Cessi al conseller Buch”, acaben. 

Més de sis-centes persones al Sopar Groc de Bescanó 
“Som aquí per subratllat la injustícia de l’Estat espanyol envers el poble català. Es tracta d’un torcebraç que guanyarem perquè tenim la raó i la veritat està del nostre costat. No podem afluixar!” Aquestes van ser les primeres paraules que es van sentir, ahir, al Sopar Groc de Bescanó (Gironès, comtat de Girona) en solidaritat amb els presos polítics i exiliats, que va reunir més de 600 persones a la sala polivalent. De fet, els 600 tiquets del sopar que s’havien posat a la venda es van exhaurir fa una setmana i els darrers dies només es podien comprar tiquets de fila 0. Els membres de l’organització van alliberar els seus tiquets --una quarantena-- per donar cabuda a més gent.
La vetllada va començar amb la presentació del setmanari La República per part del seu director, el periodista Carles Ribera, i va seguir amb el testimoni d’algunes de les víctimes de les agressions policials de l’1-0 de diversos pobles del Gironès. Precisament en el marc de la vetllada reivindicativa, es va presentar un vídeo sobre la jornada del referèndum a Bescanó. Hi va haver també la presència i la intervenció Montse Puigdemont, germana del president català a l’exili Carles Puigdemont, i de representants de Free Jonqueres. Es va llegir una carta que Jordi Turull va escriure expressament per a l’àpat solidari i es va veure i sentir el missatge que Carles Puigdemont va fer arribar a través d’un vídeo. Els parlaments es van alternar amb actuacions musicals a càrrec de Neus Mar, Marc Ràmia, Ivette Nadal, Guillem Roma, Miquel Abras i Tati Cervià.
A partir de les dotze de la nit, hi va haver els concerts amb els grups El Senyor Peix, Germà Negre i Senyor dels Llamp i la música d’United Dj’s.
Els diners que es van recaptar amb el sopar i també amb el partit de futbol que es va jugar a Bescanó es destinaran a la caixa de solidaritat.
En l’organització de les activitats, a més de l’ANC, es van involucrar associacions d’Estanyol, Montfullà, Vilanna i Bescanó i empreses i particulars del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada