dijous, 18 d’octubre del 2018

Tres independentistes més investigats per coaccions i danys en la protesta a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona. El col·lectiu La Forja denuncia l'estratègia de repressió contra l'independentisme

Agredeixen i ruixen amb esprai una dona que volia evitar que arrenquessin llaços grocs. L'agressió ha passat a Sant Iscle de Vallalta, la porten al CAP d’Arenys de Mar i ha estat denunciada. 
Uns espanyolistes embruten amb pintades grolleres el monument a Lluís Companys de Figueres. Han aparegut pintades tres dies després de l'homenatge.  
Crida a trencar 2.000 cadenes a l’Onyar per reivindicar la República. El dissabte 20 d’octubre, a les 12:00h, es penjaran cadenes negres de plàstic entre plaça Catalunya i el Mercat del Lleó. L’acció de gran format a la llera del riu vol escenificar que, tot i la repressió, el poble es manté unit. S’han programat activitats festives per a dissabte i diumenge. Aquest grup el 27 de maig va pintar uns murals a la carretera de Cadaqués.   
Èxit dels concerts a Catalunya Nord en suport als presos polítics i exiliats. Ara els organitzadors volen proposar als polítics nord-catalans de fer una gran manifestació unitària.  
Diada solidària a Perpinyà el dimarts 30 d’octubre.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/10/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Els activistes investigats per les pintades la subdelegació del govern espanyol a Girona entrant als jutjats. ACNSegons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies ja són quatre els independentistes investigats pel Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona per suposats delictes de coaccions i danys arran de la protesta que el col·lectiu La Forja-Jovent Independentista va dur a terme davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol el 25 de març passat. Un centenar de persones concentrades van pintar la façana de groc, van llançar-hi ous i van despenjar la bandera monàrquica espanyola del pal que hi ha davant l'edifici de l’avinguda Jaume I, a Girona. La protesta independentista, que va començar al matí, es va ajuntar amb la del vespre, quan fins a 10.000 persones es van concentrar davant l'edifici per la detenció del 130è president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, per part de la policia alemanya.
Aquest dijous, a les dotze del migdia, el jutjat ha citat a declarar com a investigats tres activistes més que, a diferència del primer investigat que va optar per desobeir i no presentar-se als jutjats, sí que han respost a la citació. A la mateixa hora, hi ha hagut una concentració de suport davant dels Jutjats de Girona de membres de La Forja, representants de la CUP-Crida per Girona i de diferents entitats sobiranistes com l'ANC o Girona Vota.
"Volem denunciar les persecucions judicials contra el jovent, tant pels fets de la subdelegació com en molts altres", ha afirmat una portaveu de La Forja, Carla Costa, que subratlla que el 25 de març cap policia va identificar ningú davant la subdelegació. "Per tant, denunciem l'existència de fitxers il·legals per part de la Guàrdia Civil", ha exposat.
La Forja assegura que l'estratègia repressiva contra el jovent independentista no els fa "por". "Al contrari, ens refermem en les nostres conviccions i en els nostres objectius: l'alliberament nacional socialista, feminista i ecologista", ha dit.
La primera citació per aquest cas va ser a finals de juny. Aleshores, l'activista investigat va desobeir i no va entrar al jutjat. El 2 de juliol el van detenir i va sortir en llibertat després de passar a disposició judicial. Aquest investigat, Lluc Huguet, afirma que ell va ser el primer "cap de turc" però que ara el jutjat ha citat a declarar tres membres més de La Forja només per la seva militància política. "Aquestes persones no han estat triades aleatòriament, sinó que formaven part d'un fitxer il·legal i, pel fet de ser també militants, van guanyar més importància", ha denunciat.
El membre del secretariat de l'ANC, Jordi Alemany, ha estat a la concentració davant dels Jutjats de Girona per donar suport als investigats. "Estem en contra de la repressió i de la criminalització de l'independentisme, tant per part de l'adversari com des de les nostres mateixes files", ha exposat.
La defensa dels independentistes ha exposat que la causa es basa en dos atestats diferents, un elaborat pels Mossos d'Esquadra i un altre per la Guàrdia Civil --que també acusava els agents dels Mossos que custodiaven l'edifici de deixadesa de funcions--.
Fonts de la defensa exposen que volen demanar al jutjat que precisi per quins motius investiguen aquests independentistes per coaccions i danys i per què els hi atribueixen aquests delictes a ells.

Agredeixen i ruixen amb esprai una dona que volia evitar que arrenquessin llaços grocs 
Una veïna de Sant Iscle de Vallalta (Alt Maresme) ha estat agredida aquesta nit passada quan volia aturar un grup de persones que retiraven llaços grocs i feien pintades espanyolistes pels carrers del municipi. La dona ha rebut empentes i ruixades d’esprai vermell a la cara. Després de l’agressió ha estat atesa al CAP d’Arenys de Mar (Alt Maresme), on li han netejat el rostre de pintura vermella. La veïna té molèsties a l’ull esquerre i ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra.
Els fets han passat a mitjanit. Tornava de fer una ruta nocturna amb uns amics quan ha vist tot de pintades i llaços grocs arrencats. Al carrer de les Escoles ha topat amb un cotxe i un grup de quatre persones de fora del poble. Portaven cúters i continuaven fent accions de sabotatge. Ella s’ha acostat al cotxe i ha demanat a la conductora què feien, la dona no ha respost i s’ha tapat la cara. La veïna ha intentat fer una fotografia de la matrícula del vehicle, però era mig tapada.
He intentat destapar-la i és quan he rebut les empentes d’un home alt i corpulent. Gairebé caic a terra. He alçat les mans per a protegir-me i m’ha ruixat la cara amb l’esprai. He sentit molta indignació”, explica a VilaWeb.
Després de l’agressió, la conductora ha sortit del cotxe per enregistrar-la amb el mòbil mentre feia comentaris de menyspreu i befa. Els amics que acompanyaven la veïna l’han apartada i l’han duta al CAP d’Arenys de Mar. Aquest matí ha presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra.

Uns espanyolistes embruten amb pintades grolleres el monument a Lluís Companys de Figueres 
EMPORD.INFO informa que el monument que anys enrere va aixecar l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) en homenatge al president Lluís Companys, ha aparegut ple de pintades avui, tres dies després de l'acte en record a la seva figura que va tenir lloc dilluns al vespre per part del Consistori.
El monument que anys enrere va aixecar Figueres en homenatge al president Lluís Companys, ha aparegut ple de pintades avui, tres dies després de l'acte en record a la seva figura que va tenir lloc dilluns al vespre per part del Consistori, segons a denunciat ERC. Han tatxat el nom de Lluís Companys i a més de ‘Viva España’ han escrit frases grolleres, com ‘Cómeme los huevos. Olé!’, amb un ‘Hijo de puta’.
En una piulada a Twitter, la portaveu i cap de llista per ERC a l'Ajuntament de Figueres, Agnès Lladó, ha criticat l'acció perpetrada per un grupet d'espanyolistes i posa de relleu que és el segon atac que té lloc després de que trenquessin la placa en homenatge a l'1 d'Octubre.
L'acte de dilluns, que va tenir lloc al passeig Lluís Companys --als peus del monument-- va consistir en una ofrena floral per part d'entitats figuerenques així com la majoria dels partits polítics del plenari.

Crida a trencar 2.000 cadenes a l’Onyar per reivindicar la República 
Llegim en la premsa convencional gironina que amb el mateix esperit republicà de l’1 d’octubre. És l’objectiu amb què s’ha concebut l’acció de gran format que es realitzarà aquest cap de setmana a la llera del riu Onyar, en el tram comprès entre la plaça Catalunya i el Mercat del Lleó. Dissabte a les dotze del migdia els voluntaris penjaran 2.000 cadenes, de plàstic i negres, formant una penjarella amb què es vol representar “l’odi, el feixisme, la repressió, la brutalitat, la violència, la intolerància, la persecució, l’opressió, la intimidació, les agressions, la catalanofòbia, la discriminació.... i tot allò a què l’Estat espanyol ens vol sotmetre”. Amb aquesta acció els organitzadors volen escenificar que malgrat la repressió de l’Estat el poble continua lluitant pacíficament per la República, ja que “la voluntat popular és plantar cara i trencar les cadenes per reclamar dignitat i llibertat”.
Els organitzadors, prop de dues-centes persones, algunes de les quals formen part de l’ANC però d’altres no tenen cap tipus d’afiliació, són els mateixos que van realitzar la plantada de creus grogues a la plaça Major de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d’Osona) del juliol. Abans havien realitzat murals reivindicatius en diferents poblacions, com ara Cadaqués (Cap de Creus, Alt Empordà, comtat de Peralada) el 27 de maig. El portaveu, Mingu Berrio, va destacar que volien fer una acció simbòlica i destacada a Girona i van triar com a escenari el riu Onyar. De la mateixa manera s’ha considerat més convenient apostar per cadenes en comptes de creus com una metàfora més adequada a la situació del país. També s’ha preferit el color negre al groc. A les xarxes socials, la mobilització té com a lema Trenquem cadenes (@TCadenesGirona).
Concerts
L’acció principal serà dissabte al migdia, entre les 12 i les 14 hores, amb el muntatge de les cadenes però també de la instal·lació, a la llera, de plafons i perfils dels presos polítics i exiliats. Aquests dies, una seixantena de voluntaris treballen pintant les cadenes de negre i enllestint la resta de material. S’hi ha implicat també la Casa de Cultura, que obrirà excepcionalment dissabte, d’11 a 14 hores, l’exposició El procés a punta de Bic, de l’artista Jordi Magrià, conegut a les xarxes com a Bicman, i que recull un conjunt de retrats de polítics presos o exiliats i il·lustracions sobre el procés.
L’acció de denúncia al riu Onyar es completa amb activitats festives al jardí de la Infància. Dissabte a la tarda hi haurà animació infantil a les 17:00h i berenar popular. De 18:30 a 20:00h, música catalana i tradicional i entre les 20:00 i les 23:30h, concert a càrrec de Caritat Humana, la banda de Jair Domínguez, Smith Sosa i els DJ Tonelo, del Salero, i DJ Marquet, de La Mirona.
Les activitats populars continuaran diumenge a partir de les 10:00h amb un concurs de coques, animació infantil, country i vermut solidari. A les 16:00h hi haurà l’acte de cloenda amb l’apadrinament de cadenes: qui vulgui se la podrà emportar fent un donatiu que es destinarà al fons pels presos i exiliats. 

Èxit dels concerts a Catalunya Nord en suport als presos polítics i exiliats 
Des de l'1 d'abril fins al 13 d'octubre s'han fet quatre Concerts per la Llibertat a la Catalunya Nord. L'objectiu era recollir donatius per al Govern de la Republicana Catalana a l'exili a Brussel·les i l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) de les famílies i amics dels presos i exiliats polítics. El resultat ha estat immillorable: 9.500 euros.
Els músics i els organitzadors que formen part del Col·lectiu Angelets de la Terra van treballar voluntàriament per defensar la democràcia i per donar suport a Catalunya i els catalans reprimits per la justícia i la policia espanyoles.
Tal com informen els organitzadors, els Concerts per la Llibertat s'han acabat però "els Angelets ja estan pensant a proposar als polítics nord-catalans solidaris de fer una gran manifestació unitària que s'acabaria amb un concert". Tot apunta al fet que la iniciativa es faria quan s'iniciïn els judicis contra els membres del Govern català que van permetre el referèndum i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural

Diada solidària a Perpinyà el dimarts 30 d’octubre 
Aquest capvespre s’ha reunit el Comitè de Solidaritat Catalana al Casal de Perpinyà (Plana del Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló, on s’ha presentat i discutit la diada solidària que es farà a Perpinyà el dimarts 30 d’octubre. Una jornada que estarà dividida en tres parts: de les 10 a les 13:00h, de les 15 a les 16:00h 30 i la darrera de les 18 a 19:30h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada