divendres, 5 d’octubre del 2018

Comença la repressió del govern autonòmic burgès contra la dissidència independentista revolucionària: els Mossos detenen un menor per la protesta per la mobilització de dilluns 1 d’octubre a Girona, que es criminalitzat

Els enfrontaments del dia 1 d´octubre passatEs presenta a comissaria de Girona i el detenen, però el cas passa a la Fiscalia de Menors, ja que el minyó era menor de 18 anys el dilluns.  
Havia estat detingut la tarda del dilluns però finalment va ser alliberat per ordre de l’intendent amb el suport del comissari de Girona, no fos que hi hagués una concentració independentista davant la comissaria durant aquella nit.  

 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/10/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Segons l’edició de diari La Vanguardia del 3 d’octubre, en la manifestació republicana a Girona a les 7 de la tarda de l'1 d'octubre, l'alcalde de Celrà (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona), Dani Cornellà (CUP), va intercedir per deixar en llibertat un menor --avui arrestat i acusat de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat i lesions a un agent-- que havia estat detingut per agents dels Mossos d’Esquadra, fet que provocà un moment d’alta tensió a causa d’una 
acolorada discussió per l’emissora entre el cap de la BRIMO i el comandament del dispositiu a Girona, Jordi Bascompte.  Una patrulla dels Mossos l’havia detingut dient que havia atacat amb un metall a un policia antiavalot. Bascomte, segons revela La Vanguardia, va ordenar que fos posat en llibertat, després que l’alcalde de Celrà intercedís per el menor. El cap de la BRIMO es va embroncar llavors en una discussió per l’emissora perquè no fos posat en llibertat tot afirmant que havia agredit un dels seus agents. Segons el diari del comte de Godó, el policia de la BRIMO va arribar a cridar que allò era “impresentable i indecent”. Finalment, es va imposar el criteri de l’intendent Bascompte i el menor va ser posat en llibertat. Però, fins avui que l’han agafat, segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies.

Els Mossos detenen avui el menor, que havien deixat lliure el dilluns per la tarda 
Segons relata Mayka Navarro a La Vanguardia la tensió entre ambdós policies va arribar a tal punt que el que comissari Josep Milán, cap de Girona, es va acostar al comandament de la BRIMO per disculpar-se pel que havia passat. “Si el detenim, tindrem manifestacions tota la nit davant la comissaria. Com que està identificat, millor que el citi el jutge”, els va dir als antiavalots.
Alguns fonts, segons Navarro, aquest responsable de la BRIMO va sol·licitar diverses vegades autorització per desplaçar-se fins a Barcelona quan va saber que la situació s’havia desbordat al Parlament de Catalunya i davant la Prefectura Superior espanyola a Via Laietana, però que cap Milán la va denegar. Tampoc es va autoritzar carregar durant les prop de quatre hores que els agents de la BRIMO van vetllar l’edifici de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona, on, segons aquests, afirma Navarro hi va haver una pluja d’objectes llançats des de la manifestació. 

La detenció d’avui: el minyó es portat a comissaria i no es citat pel jutjat   
Segons l’Agència Catalana de Notícies la protesta de dilluns al capvespre davant la seu de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona va congregar fins a 3.000 persones. Els manifestants, però, no es van poder acostar a l'edifici. A banda i banda de l'avinguda Jaume I, tanques entrellaçades amb cadenats impedien apropar-se a menys d'un centenar de metres de la Subdelegació espanyola. I al darrere, es van mobilitzar fins a una vintena de furgons i més de mig centenar d'agents dels ARRO i la Brigada Mòbil (BRIMO).  
El punt més calent de la protesta, ja des d'un inici, va ser l'extrem que donava al carrer de al Sèquia. Aquí, centenars de joves van llançar pintura, ous i altres objectes contra els Mossos, segons afirma l’agència. A més, durant les tres o quatre hores que va durar la protesta, es van viure moments de tensió amb la policia. Durant la concentració, segons aquesta agència de premsa convencional (que vol dir burgesa) un agent dels Mossos d'Esquadra va resultar ferit després de rebre l'impacte d'una barra de ferro a la barbeta, que li va provocar un tall obert. L'agent va necessitar rebre atenció mèdica, però no ha causat baixa. 

Detingut a comissaria  
Els Mossos van identificar un menor allà mateix. El minyó, acompanyat del seu advocat, s'hi ha presentat avui voluntàriament. Abans havia anat a la Fiscalia de menors, però els Mossos l'han requerit a comissaria i, segons informen fonts de l'entorn del noi, un cop allà l'han detingut.
Segons indiquen fonts de la defensa, immediatament la seva detenció ha quedat sense efecte a l'espera que la Fiscalia de Menors el citi a declarar, probablement la setmana vinent. Els Mossos l'acusen dels delictes de desordres públics, atemptat a agent de l'autoritat i lesions.
Es dona la circumstància, segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies, que en el moment dels fets el minyó estava a punt de complir la majoria d'edat. De fet, quedaven poques hores perquè celebrés l'aniversari (ja que va néixer un 2 d'octubre de fa 18 anys). 

Segons el Diari de Girona una sospita sobre que els CDR volien arriar la bandera del Regne d’Espanya que hi ha la vorera de la Subdelegació del Govern espanyol a Girona, els Mossos van blindar el carrer Jaume I amb un dispositiu infranquejable  
Llegim al Diari de Girona que la policia vigila les xarxes socials, com Twitter, Facebook i, molt especialment, Whatsapp, i dilluns passat, ’1 d'octubre, dia del primer aniversari del referèndum d’autodeterminació, segons aquest diari els Comitès de Defensa de la República (CDR) i altres col·lectius independentistes van fer arribar contínuament instruccions als mòbils del seu entorn immediat, que s'assabentaven al minut de cada passa que havien de donar. Però algú els observava: cossos policials van dedicar-se a rastrejar les xarxes aquell dia i va ser així com van tenir notícia que en la protesta convocada a la tarda a Girona «l'objectiu» dels CDR, a banda de pintar de colors la seu de la Subdelegació del Govern, situada a la Gran Via de Jaume I, consistia a arriar la bandera del Regne d’Espanya que oneja en un dels tres pals (en els altres dos hi ha la senyera i la de la Unió Europea) situats a la vorera, just al davant de la plaça U d'Octubre 2017. En gran mesura, apunten fonts de la Subdelegació governamental espanyola a Diari de Girona, l'inusitat dispositiu antiavalots que hi van muntar els Mossos d'Esquadra s'explica per aquesta raó: la bandera del Regne d’Espanya, sobretot després del que havia succeït al matí a la seu a Girona de la Generalitat on uns manifestants van despenjar-la i la van substituir per una estelada i una negra independentista, no es podia tocar de cap manera. Havia de quedar-se hissada. I així va ser amb el desplegament de una vintena d'unitats de la Brigada Mòbil (BRIMO) i més de 50 agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), informa l’Agència Catalana de Notícies, van blindar la seu de la Subdelegació i la bandera del Regne d’Espanya de qualsevol atac possible.
La moblització independentista, que va començar a les set de la tarda, no es va donar per finalitzada fins passades les onze de la nit. Un grup de manifestants, a banda de llançar ous, pols de colors i pintura als agents antiavalots dels Mossos en diverses ocasions, van intentar tombar les tanques de seguretat que els impedien el pas. No hi va haver càrregues,però sí cops de porra contra les tanques metàl·liques per part dels agents que contenien la protesta. El cordó policial començava uns metres més enllà de la seu de la Subdelegació i tallava per complet Jaume I. Els Mossos també van disposar una filera de furgonetes, custodiades per agents, a la plaça U d'Octubre 2017 i van tallar l'avinguda 20 de Juny, perpendicular a la Gran Via. El dispositiu va resultar impenetrable de totes totes. I la bandera monàrquica espanyola, va quedar hissada, segon afirma Diari de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada