diumenge, 16 de setembre del 2018

Presentació: "Llibre negre Recopilació de textos anarquistes per l'alliberament nacional dels països catalans" a l'Anònims de Granollers.


A càrrec del seu autor: Jordi Martí Font.  
Dijous, 20 de setembre a les 19 hores.   









 
Llibre Negre és una antologia de textos anarquistes d’alliberament nacional escrits des dels i per als Països Catalans (sencers o a trossos) que intenten pouar en la memòria llibertària independentista, d’expressió catalana i altres, àmplia i diversa, en l’anarquisme no estatista, ni espanyolista i francès, ni andorrà ni italià.
El volum inclou textos de 1842 a 2018 i la previsió és que tindrà tres volums de prop de 400 pàgines cadascun. És obra de Jordi Martí Font, qui ha fet l’antologia a partir de textos coneguts, alguns no tan coneguts i altres directament inèdits; els ha aplegat i els ha explicat i contextualitzat. Se’n deriva una visió retrospectiva i alhora innovadora sobre un tema vell i tronat: l’anarcoindependentisme, l'independentisme anarquista, el catalanisme llibertari i les pràctiques d’arreu en lluita contra l’Estat i els estats.
El primer volum inclou més de 50 textos. Inclou des de lletres de cançons, com Els SegadorsA les Barricades o La Campana fins a textos curiosos de Joan Maragall o Miquel Ventura; articles teòrics de Pere Coromines, Eudald Canibell, Dídac Ruiz, Salvat-Papasseit…; i poemes d’Emili Guanyavents, Cels Gomis o Josep Llunas; així com textos programàtics de publicacions com El ChornalerLa Tramontana,Avenir o Progrés. Cada un dels textos va acompanyat d’un petit estudi sobre el personatge, el moment o el text en qüestió, obra de Martí Font, així com il·lustracions amb imatges relacionades amb el text, ja siguin capçaleres de diaris o fotografies.
-



★ anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers Tel. 93 860 07 89

Agregeu-vos a la nostre pàgina de Facebook per a estar al corrent  

de les nostres xerrades, col·loquis, concerts, exposicions...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada