dimecres, 12 de setembre del 2018

La Plataforma SOS Socorristes ja té unes 2.600 signatures

Pancartes reivindicatives a la platja de Tossa de Mar.
Pancarta reivindicativa a la platja de Tossa de Mar..
Change.org per impulsar una iniciativa legislativa popular perquè el Parlament de Catalunya tramiti la legislació, i necessiten 50.000 firmes per aconseguir la meta  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/09/2018   
Tossa de Mar (La Selva marítima, comtat de Girona).-   

Segons la premsa convencional comarcal que els socorristes de la Costa Brava estan mobilitzats i les últimes setmanes han protagonitzat protestes per aconseguir un canvi de la llei de platges, que data de 1972 i ha quedat, segons la seva opinió, totalment desactualitzada i que provoca greus greuges per als qui excerceixen la professió.
Per tal d'aconseguir canvis, a banda de posar-se en contacte amb diversos grups del Parlament de Catalunya, la plataforma SOS Socorristes --que agrupa el col·lectiu a Catalunya-- ha engegat una campanya a la plataforma Change.org que té com a objectiu arribar a recollir signatures per impulsar el canvi de llei. A través de la figura de la iniciativa legislativa popular que requereix 50.000 signatures, ja en tenen més de 2.600.
La petició va dirigida al Departament d'Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, que lidera Miquel Buch, i recorden els motius que els han portat a modificar i aconseguir una nova llei.
Reclamen mesures de seguretat i regular els seus sous per tal de dignificar la professió. I és que actualment asseguren que no disposen d'un conveni col·lectiu sectorial i a més, denuncien que cada ajuntament mitjançant el departament que considera decideix com ha de ser el seu dispositiu de seguretat a les platges. I afegeixen que el sou mitjà d'un socorrista de platges és de 900 euros al mes per quaranta hores setmanals.
La plataforma SOS Socorristes, es va reunir la setmana passada amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Catalunya En Comú Podem (CatECP) i el Partit Socialista de Catalunya (PSC) arran de la concentració que van fer el 31 d'agost a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar la dignificació del sector.
Unes converses amb els partits presents al Parlament de Catalunya que asseguren que va donar els seus fruits i es van comprometre a treballar per canviar la regulació actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada