dimarts, 25 de setembre del 2018

Demà 26 de setembre, 78è aniversari de la mort de Walter Benjamin a Portbou

TapaWB.pngAl migdia acte a l’Esplanada del cementiri, visita guiada i lectura poètica. 
A les 7 de la tarda presentació del llibre de Patricio Salinas Los últimos días de Walter Benjamin  a Ca l'Herrero. 





  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/09/2018   
Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada).-  

 Demà 26 de setembre, en el 78è aniversari de la mort de Walter Benjamin a Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada) hi ha programada, a les 12 del migdia, la peregrinació commemorativa al Memorial Passatges de Dani Karavan. Es tracta d’una visita guiada i lectures poètiques als quatre punts del Memorial Passatges, per Cari Oriol i Pilar Parcerisas a l’Esplanada del cementiri.
A les 19:00h, al Centre Cívic Ca l'Herrero, hi haurà la presentació del llibre Los últimos días de Walter Benjamin del fotògraf suec-xilè Patricio Salinas A. (Editorial Saposcat, 2018). Intervindran Begonya Sáez Tajafuerce, autora d'un dels textos del llibre i professora de filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona, Cari Oriol i Pilar Parcerisas, amb presència de l'autor. Acte amb la col·laboració de la Biblioteca de Portbou.
Patricio Salinas descobrí  Walter Benjamin quan estudiava Sociologia. Arran del cop d’Estat a Xile fou empresonat durant dos anys en camp de presoners i després expulsat del país. Des de 1976 va viure com exiliat a Estocolm (Suècia), on l’estudi  de Benjamin tornà ésser un dels autors fonamentals. Anys després, entre el 2015 i el 2016, va resseguir a peu el camí que va fer el filòsof a través del Pirineu fugint del nazisme fins quedar atrapat a Portbou, on va morir el 26 de setembre de 1940. Los últimos días de Walter Benjamin uneix fotografia i assaig par a buscar les empremtes de la seva fragilitat i la seva incertesa, les mateixes dels 'no desitjats' que la historia deixa al marge fins que s’aconsegueix veure o retrobar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada