dijous, 27 de setembre del 2018

Conferència ' LA FRANCMAÇONERIA: Diversitat d’Obediències.'

A ECOCONCERN EL 20 DE NOVEMBRE A LES 19:30h.  


 

Tema: La Francmaçoneria especulativa neix de l’antiga operativa medieval i les eines d’ahir per edificar ara són símbols amb l’objectiu de construir un temple global de la Idea d’estar al servei de l’espècie humana, els éssers vius i els sistemes naturals en harmonia, sense nocivitats. La Francmaçoneria especulativa, oficialment, neix a Londres l’any 1717, hereva filosòfica de d’operativa antiga, però les anomenades ‘Constitucions d’Anderson’ moltes vegades gràcies a francmaçons s’han transformat i s’han inhabilitat alguns dels seus principis. Les persones maçones haurien de ser gent de suport mutu i promoció humana lliure, aplegada més enllà de les diferències profanes. 
Ponent: Miquel-Dídac Piñero i Costa, periodista i historiador que estudia a nivell del Nord-est de Catalunya moments poc coneguts o temàtiques poc tractades, així com l'arquitectura rural tradicional i els llocs sagrats ancestrals des de la prehistòria. Coautor de diversos llibres i autor de nombrosos escrits publicats en català, castellà i francès. 
Miquel-Dídac es va criar en el Bar La Platja de l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà), al costat de l’Hotel Casa Nives, on tenien clients d’arreu del món que també anaven al cafè de la seva família, al carrer del Port, on hi acudia gent de tota classe i condició, preferentment mariners pescadors. Així es va formar entre anarquistes, espiritistes, francmaçons, novel·listes, pintors i un vell trotskista del mateix poble, molt amic d’Andreu Nin des del temps que aquest marxista revolucionari liderava la CNT, un dels poquíssims bolxevics-leninistes que als anys 50 del segle XX hi havia a la Península.
El dimarts 20 novembre al local de Recursos d’Animació Intercultural (RAI, tel. 629 179 342) - Ecoconcern, a les 19:30h (fins 21:30), amb col·loqui inclòs.
Lloc: Carrer Carders 12 principal, 08003 Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada