dimecres, 22 d’agost del 2018

Investiguen un abocament de calç viva al terme de Sant Julià de Ramis

En ple agost i, si s’hagués produït una combustió de la calç viva, les flames s’haurien escampat ràpidament perquè just al costat hi ha vegetació.   
El Consistori va denunciar els fets als Agents Rurals i als Mossos d’Esquadra.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/08/2018   
Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona).-  

“Els abocaments il·legals suposen una agressió intolerable al medi ambient. Malauradament, de tant en tant es produeixen aquestes actituds incíviques i, per això, fem una crida a la conscienciació ciutadana”, llegim en el premsa convencional gironina. Són paraules de l’alcalde de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona), Marc Puigtió, qui lamenta un episodi d’aquestes característiques ocorregut al municipi.
Els fets es remunten al cap de setmana, quan un veí va alertar l’Ajuntament que algú havia llençat un piló de calç viva a la zona de Can Gori, darrere de l’antic bingo de l’N-II. El Consistori va denunciar la situació als Agents Rurals i als Mossos. Paral·lelament, es va procedir a la neteja de l’indret i es manté oberta una investigació per intentar descobrir el responsable de l’abocament incontrolat. Puigtió detalla que en aquest paratge els agents van localitzar unes roderes d’una furgoneta, que tot indica que hauria fet dos viatges per traslladar i tirar la calç fins allí. “Estem en ple agost i, si s’hagués produït una combustió, les flames s’haurien escampat ràpidament perquè just al costat hi ha vegetació. Lamentem que hi hagi gent que faci aquests abocaments amb la intenció, sobretot, d’estalviar-se el cost de tractar els residus.” A banda, l’alcalde demana que, si algú té informació que pugui ser d’utilitat per identificar l’autor, es posi en contacte amb els vigilants municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada