dimarts, 28 d’agost del 2018

Entitats solidàries gironines contra la devolució de migrants i refugiats al Regne del Marroc

Plataforma Girona Acull i Justícia i Pau de Girona se sumen al Manifest de SOS Racisme en contra les devolucions de migrants i refugiats al Marroc, arran de la darrera devolució, que va tenir lloc el 22 d'agost.   
Girona participa en el projecte «Ciutats Defensores dels Drets Humans».   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/08/2018   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que les entitats Plataforma Girona Acull i Justícia i Pau de Girona se sumen, a través de diverses xarxes, al Manifest de SOS Racisme en contra les devolucions de migrants i refugiats al Regne del Marroc, arran de la darrera devolució, que va tenir lloc el passat 22 d'agost.
Fa just una setmana, 116 persones, entre migrants i refugiades provinents del Regne del Marroc, van intentar entrar en territori del Regne d’Espanya saltant la tanca de Ceuta (Rif). El Ministeri d'Interior del Govern espanyol va confirmar que al dia següent, totes elles van ser retornades al país d'origen mitjançant un acord entre l’Estat espanyol i el Regne del Marroc firmat el 1992.
El Manifest de denúncia de SOS Racisme indica que «fins al moment, l'acord no s'havia aplicat sinó de forma molt marginal». El document denuncia aquest tipus de política migratòria que «compromet la dignitat moral de la societat».
Aquest estiu, diversos membres de la Plataforma Girona Acull han fet de voluntaris a la Frontera Sud amb l'Associació Elín, que fa 20 anys que treballa a Ceuta.
Ramon Puig, membre de la plataforma, denuncia que «les batudes realitzades pel govern d'aquell país a canvi de diners de la Unió Europea han causat la mort de com a mínim dos joves».

Girona participa en el projecte «Ciutats Defensores dels Drets Humans» 
Vuit activistes de drets humans d'arreu del món visitaran quinze municipis catalans, entre els quals hi ha la ciutat de Girona, entre l'1 i l'11 d'octubre en el marc del projecte «Ciutats defensores dels Drets Humans».
Girona és una de les quinze ciutats de la iniciativa que es va crear l'any 2013 i que engloba un seguit d'activitats de sensibilització sobre el paper dels defensors i defensores dels drets humans, persones que moltes vegades posen en risc la seva llibertat i seguretat per denunciar casos de vulneració dels drets humans a diferents parts del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada