dimecres, 18 de juliol del 2018

Se signa el primer contracte de masoveria urbana a Mieres

Des del cens d'habitatges de Mieres, elaborat el 2016, s'han mobilitzat 19 habitatges buits.   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2018  
Mieres (La Garrotxa, comtat de Besalú).-   


Arran de la falta d'habitatge disponible al municipi i l'augment de la demanda, la Regidoria d'Urbanisme i Medi Ambient de l'Ajuntament de Mieres (la Garrotxa, comtat de Besalú) va decidir elaborar un seguit de polítiques d'habitatge per incentivar la mobilització de l'habitatge buit.
El primer pas va ser l'elaboració d'un estudi del parc d'habitatges del nucli urbà per a definir-ne l'ús i l'estat de conservació amb la finalitat de detectar els habitatges buits amb possibilitats d'entrar al mercat de lloguer/compra. El resultat del cens va ser de 75 habitatges de primera residència, 55 habitatges de segona i 44 habitatges buits.
El segon pas va ser dissenyar un programa de masoveria urbana, inspirat en diferents iniciatives que ja s'estaven duent a terme a Catalunya, i que inclou la bonificació mitjançant mesures fiscals pels propietaris que s'acullen al programa.
Paral·lelament, es va comunicar a tots els propietaris dels habitatges en quina tipologia s'havia inclòs el seu i es va fer públic l'estudi d'habitatge. També es va elaborar una borsa de llogaters i/o masovers i de propietaris interessats a cedir la casa per masoveria.
Els resultats des de l'inici de l'estudi d'habitatge (any 2016) han estat 19 habitatges recuperats per a primera residència: 4 de venuts i 15 de lloguer.
El més destacable per l'Ajuntament, és que un dels habitatges en lloguer ha estat dins el programa de masoveria urbana. Aquest fet pot incentivar a altres propietaris, fins ara reticents, a posar al mercat el seu habitatge acollint-se a aquest programa.
El programa de masoveria urbana: la masoveria urbana consisteix a oferir als propietaris diversos ajuts i avantatges per estimular-los a arrendar aquests habitatges i obtenir la seva progressiva millora i condicionament.
Avantatges que té la masoveria urbana: Recuperació d'habitatges en desús. Progressiva millora i condicionament de l’habitatge i/o finca. Assessorament legal i tècnic al llarg de la duració del contracte de masoveria. Subvenció del cost de la cèdula d’habitabilitat i el certificat energètic, amb un topall màxim de 120 euros per cada un dels documents. Bonificació del 90% de l’IBI mentre duri el contracte de masoveria urbana, amb un màxim de 5 anys. Bonificació del 95% de la quota de l’ICIO de les obres realitzades en el marc del contracte de masoveria urbana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada