dimecres, 4 de juliol del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 4 de juliol de 1939 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Sant Quirze de Besora Francesc Busoms i Palau, de 26 anys, fou afusellat al mur del cementiri vell de Girona.

Billetes locales: Billete de la Guerra Civil de BISAURA DE TER (Sant Quirze de Besora) - Foto 1 - 12849174Anava a jornal i militava en la CNT-AIT   








 
Francesc Busoms i Palau:    
Billetes locales: - Foto 2 - 12849174El 4 de juliol de 1939 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Sant Quirze de Besora -Bisaura de Ter durant la guerra-, al Bisaura (aleshores Ripollès i de la demarcació de Girona, ara Osona),  Francesc Busoms i Palau, de 26 anys, fou afusellat a les sis del matí al mur del cementiri vell de Girona, en l’execució militar de la pena de mort imposada en un consell de guerra sumaríssim d’un procediment d’urgència a la plaça militar de Girona i després de ser conduit pel carrer del Carme de la ciutat. Havia nascut en 1913 a Sant Quirze de Besora.
Jornaler, militava en un grup de la Federació Anarquista Regional Catalana -Federació Anarquista Ibèrica (FARC-FAI) i sindicalment en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT). Duran la Guerra Civil, essent molt jove, fou anomenat regidor del Consell Municipal de Sant Quirze de Besora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada