dilluns, 2 de juliol del 2018

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 2 de juliol de 1940 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Pineda de Mar Bartolomé Gómez Viudez, de 42 anys, fou afusellat al Camp de la Bota de Barcelona.

Militaria: FOTO FOTOGRAFÍA PINEDA DE MAR BARCELONA CATALUÑA FRANCO GUERRA CIVIL - Foto 1 - 93929785Feia de pagès i militava en la FAI i en la CNT-AIT   










Bartolomé Gómez Viudez  
El 2 de juliol de 1940 l’anarquista i anarcosindicalista veí de Pineda de Mar (Alt Maresme) Bartolomé Gómez Viudez, anomenat Bartolo, de 42 anys, a les sis del matí fou afusellat al Camp de la Bota de Barcelona, en l’execució militar de la pena de mort imposada en un consell de guerra sumaríssim d’un procediment d’urgència a la plaça militar de Barcelona. Enterrat al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc de Barcelona. Havia nascut a Palomares (Cuevas de Almanzora, Levante Almeriense, Almeria, Andalusia) en 1898, quan el municipi era conegut com a Cuevas de Vera.
Feia de pagès i militava en un grup de la Federació Anarquista Regional Catalana -Federació Anarquista Ibèrica (FARC-FAI) i sindicalment en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada