dimarts, 3 de juliol del 2018

LA FISCALIA ANTICORRUPCIÓ INVESTIGA ELS AJUNTAMENTS DE LLEIDA, MOLLET DEL VALLÈS, TIANA, MATARÓ, MONTGAT, PINEDA DE MAR, PREMIÀ DE MAR, RUBÍ EL PUIG, GANDIA, SANT VICENT DEL RASPEIC I LA DIPUTACIÓ D'ALACANT

Com a mínim 15 detinguts en l'operació que investiga serveis de trànsit a 39 Ajuntaments de l'estatCom a mínim 15 detinguts en l'operació que investiga serveis de trànsit a 39 Ajuntaments de l'Estat espanyol  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/07/2018   
Canet de Mar/Pineda de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona).-    

La Policia Nacional espanyola ha detingut com a mínim 15 persones en el marc de l'operació que investiga suposada corrupció en adjudicacions relacionades amb l'adjudicació de serveis de trànsit. La investigació se centra en l'empresa Aplicaciones Gespol SL i està dirigida pel Jutjat d'Instrucció Número 2 de Badalona (Barcelonès Nord), que avui ha ordenat 49 entrades de la policia judicial a ajuntaments, despatxos i societats. També s'han fet 19 requeriments a documents a municipis d'arreu de l'Estat espanyol.
A Catalunya la policia ha practicat registres a dependències municipals de Lleida (Segrià), Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i Tiana (Serra de Marina, Baix Maresme), mentre que s'ha requerit informació a Mataró (Baix Maresme), Montgat (Baix Maresme), Pineda de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona), Premià de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona) i Rubí (Vallès Occidental).
Al País Valencià, els agents han fet requeriments a la Diputació d'Alacant (Alantí, País Valencià, l'Ajuntament del Puig (Horta Nord, País Valencià), Gandia (Safor, País Valencià) i Sant Vicent del Raspeig (Alacantí, País València).
Segons informa la Fiscalia Anticorrupció, els fets investigats poden constituir delictes de prevaricació administrativa, frau a l'administració pública, revelació d'informació privilegiada, malversació de fons públics, tràfic d'influències, suborn, falsedat documental, alteració del preu de concursos públics i pertinença a organització criminal.
Dos dels detinguts serien dues persones relacionades amb Aplicaciones Gespol SL de Barcelona i la Policia Nacional també ha detingut una caporal de la Guàrdia Urbana de Lleida i el cap de la policia Local de Tiana i ex regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Montgat. Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) apunten que el nombre de detencions podria ser superior però a hores d'ara se sap segur que seran 15 les persones que passaran a disposició judicial. 

Dos anys després 
La investigació instruïda pel Jutjat d'Instrucció Número 2 de Badalona es va iniciar com a mínim dos anys enrere. El 7 de juliol del 2016, la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ja es va personar a l'Ajuntament de Montgat per requerir informació sobre concurs públic per la instal·lació i la gestió del radar del Camí Ral, que es va fer durant l’anterior mandat i va entrar en funcionament el 2013.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada