dimarts, 3 de juliol del 2018

Denuncien per un delicte d'odi dos veïns de Portbou per acusar els jutges de 'La Manada' de còmplices de violació. Van penjar cartells al municipi amb fotos dels magistrats i un particular va alertar els Mossos.

Resultat d'imatges de La Manada'
'La Manada'
Un grup espanyolista saluda els turistes des del pont de l'autopista a la Jonquera per afirmar que entren al “Reino de España”.  
Vilablareix inaugura la plaça de l’U d’OctubreEn aquest espai, situat al davant de Can Gruart, s’hi farà un sopar groc el dissabte 14 de juliol. 
 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/07/2018  
Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada).-   

Dissabte a la tarda van enganxar per Portbou una quinzena de cartells com els de la fotoDos veïns de Portbou (Mar d’Amunt, Albera marítima, Alt Empordà, comtat de Peralada) han acabat denunciats per un delictes d'odi després de penjar una quinzena de cartells amb la foto dels tres jutges del cas de 'La Manada' acusant-los de ser "còmplices" de la violació. Segons ha avançat Ràdio Girona-Cadena Ser, l'advocat dels afectats, Oriol Hernández, ha explicat que un particular va alertar als Mossos d'Esquadra de la situació. Els Mossos d’Esquadra hi va enviar una patrulla i van acabar denunciant els suposats responsables. Tots dos estaven citats a declarar a la comissaria dels Mossos de Figueres (Alt Empordà) entre ahir i avui però s'han acollir al dret a no declarar.
Hernández considera que la denúncia "no té cap recorregut" perquè "no atempta contra cap minoria vulnerable" i critica l'actuació dels Mossos a qui, segons l'emissora, acusa de "traslladar por a la gent i no emparar la llibertat d'expressió".
Les diligències es trametran ara a la Fiscalia, que haurà de decidir si demana l'arxiu o no. L'advocat ja ha avançat que si la Fiscalia ho demana, s'hi sumaran i que, si no ho fa, ho demanarà ell. 

Un grup espanyolista saluda els turistes des del pont de l'autopista a la Jonquera per afirmar que entren al “Reino de España 
Un grup de participants en la rebuda festiva als turistes.Segons EMPORDA.INFO els viatgers que diumenge, primer dia de juliol, entraven a l’Alt Empordà per l'autopista AP-7 provinents del Rosselló, es van trobar amb una sorpresa inesperada. Un grup heterogeni espanyolista, convocats a través d'un grup de WhatsApp, van donar-los la benvinguda des del pont pròxim al peatge amb banderes i símbols monàrquics espanyols. Alguns dels participants han donat a conèixer la seva iniciativa amb imatges a les xarxes socials.
El regidor del PP a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) Diego Borrego diu que hi va anar "a títol particular", segons ha explicat a EMPORDA.INFO, considera que ha estat una rebuda "cordial i simpàtica". Les fotos van acompanyades amb un missatge clar: "Esta mañana en La Jonquera dando la bienvenida a los turistas y recordando que no entran a ninguna República, si no al Reino de España". 

Vilablareix inaugura la plaça de l’U d’Octubre 
Llegim en la premsa convencional gironina “l’1 d’octubre va ser la victòria de la gent sobre la por. Gràcies pel vostre coratge i fermesa! Vosaltres sou els meus herois i heroïnes. Gràcies per estimar Catalunya!” Són les paraules d’un dels emotius parlaments que van fer ahir a Vilablareix (Gironès, comtat de Girona) tres dels voluntaris que van tenir un paper destacat en l’organització del referèndum. En un acte presentat pel periodista i escriptor Martí Gironell, es va inaugurar la plaça de l’U d’Octubre en un dels laterals del centre cultural Can Gruart, en el qual hi ha una àmplia zona de terra i arbres, que dona a la part de l’edifici on hi ha la porta per on s’entrava a votar.
En l’esdeveniment d’ahir a Vilablareix es va parlar dels sentiments i les emocions d’aquell 1 d’octubre, dels dies previs, de l’orgull de veure arribar les urnes i les paperetes i d’una jornada històrica que es va fer “llarga i curta alhora”. Els tres voluntaris es van adreçar als 300 assistents recordant que “dins la foscor, vindrà un dia que arribarà la llum i tindrem la República”. Se’ls va demanar sobretot no defallir, tot remarcant que el neguit i la por causada per la policia espanyola “ens ha fet més valents, ferms i tossuts per defensar el que és just”.
En l’acte va participar l’alcalde d’Aiguaviva (Gironès, comtat de Girona), Joaquim Mateu, i l’alcalde de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona), Marc Puigtió. Mateu va dir que encara se li posa la pell de gallina quan pensa en la brutalitat amb què va actuar la Guàrdia Civil contra les veïnes i els veïns. Va lamentar que l’exdelegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ho permetés, quan “coneix el tarannà pacífic del poble”. Puigtió va agrair la tasca dels ciutadans d’arreu del país, de les entitats, les institucions i els partits que van fer possible l’1-O. Es va mostrar convençut que la independència guanyarà i aposta per sumar aquelles persones que inicialment no volien anar a votar, però que en veure la desproporcionada actuació policial es van aixecar i es van posar també a defensar els col·legis electorals.
L’alcalde de Vilablareix, David Mascort, va manifestar que l’1-O va ser la victòria de la democràcia contra la repressió i va assenyalar que no n’hi ha prou d’acostar els presos polítics: “Els volem a casa, fent vida entre nosaltres!”. Es va destapar, a continuació, el monòlit que presidirà la plaça, i que Mascort va qualificar com “un símbol de la convivència”. Una plaça amb la vista ja posada en el 14 de juliol, quan s’hi farà un sopar groc solidari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada