dimarts, 10 de juliol del 2018

Els para-sols solidaris grocs diumenge a la Fosca, de Palamós, provoquen la ruptura entre els CDR independentistes i el comitès autonomistes dels partits burgesos. El CDR Peix Fregit, de Palafrugell, contra actuar a la Costa Brava (“creiem que no és ni el moment ni el lloc per reivindicacions” .

Palamós Para-sols grocs diumenge a la FoscaJa es plantegen comitès autònoms “enragés”, inspirats en la fracció més revolucionària de 1792-1794 en la defensa de la República francesa.  


 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/07/2018    Palamós/Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona).-  

La platja de la Fosca, a Palamós (Baix Empordà, comtat de Girona), va aparèixer diumenge al matí amb part de l'espai ocupat de para-sols solidaris amb empresonats i exiliats de color groc en una acció organitzada pel CDR Gavarres - Mar, i que va tenir una bona acollida entre les i els banyistes, segons els mateixos organitzadors. Segons Diari de Girona diversos usuaris de Twitter van difondre imatges de la platja amb els para-sols.
En l’edició d’avui del Diari de Girona tenim notícia del rebuig del CDR Peix Fregit, de Palafrugell (Baix Empordà, comtat de Girona), de qualsevol acció solidària a la platja de Llafranc o altres del municipi mentre llepen el cul a Quim Torra en plena claudicació autonomista del seu govern, format per Junts per Catalunya i ERC, les mateixes forces polítiques que controlen i manen a Peix Fregit. L’Ajuntament de Palafrugell es governat per aquestes mateixes forces polítiques (ERC i PDeCAT).
Peix Fregit sosté, segons Diari de Girona, que “som un poble [Palafrugell/Llafranc/Calella] que vivim del turisme i creiem que no és ni el lloc per reivindicacions que puguin afectar els nostres convidats”, en referència a unionistes que tenen segones residències a Llafranc i Calella així com al turisme internacional. Dissabte, segons Diari de Girona, Peix Fregit es va oposar a que hi hagués el diumenge para-sols grocs a la platja de Llafranc. En canvi, va penjar en un balcó de Calella una pancarta amb el lema ‘Som República’, cosa que va ser vista per Torra, present en la Cantada d’Havaneres, segons Peix Fregit, i es va acostar a la casa on fa felicitar la feina del comitè esmentat.
Comitès autònoms, inspirats amb els comitès ‘enragés’ de 1792-1794 en defensa de la que era atacada República francesa de la Revolució, i que interpreten l’existència de la lluita de classes en la societat i les actuals contradiccions polítiques catalanes comencen a treure el nas davant la claudicació autonomista del govern de Quim Torra. Creix el lema "Tireu endavant el que vàreu prometre en campanya electoral o dimitiu".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada