dimecres, 11 de juliol del 2018

El Grup de Natura Sterna vol restringir la pirotècnia prop del parc dels Estanys

L´espai del parc dels Estanys en una imatge d´arxiu
L´espai del parc dels Estanys
Denuncia que s'observen reiteradament restes de petards dins d'aquest espai natural  
 



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/07/2018   
Castell i Platja d’Aro (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro (Vall d’Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) votarà en el ple d'avui una moció presentada per ICV a instància del Grup de Natura Sterna amb l'objectiu de regular l'ús de material pirotècnic en espais susceptibles de ser protegit, com és el parc dels Estanys.
La petició de la moció és implantar senyalització que informi de l'espai perimetral protegit i estudiar una normativa més àmplia que tingui en compte els diversos problemes que causen l'ús de pirotècnia a persones, animals i espais verds, entre d'altres. Alhora, la moció proposa que l'Ajuntament disposi d'una partida econòmica per promocionar de forma eficient una campanya informativa que destaqui l'aplicació de la normativa d'ús de pirotècnia i recordi les sancions que hi ha pel seu incompliment.
La petició del Grup de Natura Sterna de restricció de l'ús de material pirotècnic en certs espais naturals sensibles del municipi neix del fet que causen molèsties, de manera reiterada, a la fauna i provoquen risc d'incendi, tant per la revetlla de Sant Joan com els dies previs i anteriors a aquesta celebració.
Així, el grup conservacionista posa de manifest que «en els darrers anys s'ha observat un increment preocupant d'usuaris que trien els voltants del parc dels Estanys per anar-hi a tirar petards i coets».
A més, «per agreujar aquestes incidències, s'observen reiteradament restes de pirotècnia dins el parc, evidenciant que la manca de vigilància i la poca sensibilitat d'alguns usuaris posen en perill la viabilitat del parc com a reserva de fauna i espai lliure de molèsties per a la seva reproducció».
I, conclou que «la proximitat del Ridaura i el parc dels Estanys fan que aquesta sigui una zona especialment sensible a l'hora de la nidificació».
Per aquest motiu el Grup de Natura Sterna demana més control i restricció d'aquesta àrea natural pel que fa a l'ús de pirotècnia i, d'aquesta manera, mantenir-hi els valors naturals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada