dimarts, 3 de juliol del 2018

Alerta per la contaminació d’aigües per purins a Osona

Segons el fiscal, els nitrats són “el problema de contaminació difusa més important en les aigües subterrànies de Catalunya”  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/07/2018   
Vic (Osona).-   

La Fiscalia de Medi Ambient ha exigit al Govern de la Generalitat de Catalunya una “decidida i contundent aplicació” de la normativa encaminada a evitar la contaminació de les aigües subterrànies a distintes comarques catalanes per nitrats, després de retreure-li que des del 2013 hagi autoritzat 29 ampliacions d’explotacions ramaderes a la comarca d’Osona, “amb més de 4.000 caps de bestiar”.
El fiscal de Medi Ambient, Antoni Pelegrín, ha arxivat les diligències que va obrir per les autoritzacions de tres noves granges, en concloure que no encaixen en els delictes de prevaricació o omissió de persecució de les infraccions ambientals. Tanmateix, Pelegrín recorda a la Generalitat que la situació de contaminació per nitrats a la comarca d’Osona, i en altres zones, “és molt greu i coneguda per les administracions”.
Segons el fiscal, els nitrats són “el problema de contaminació difusa més important en les aigües subterrànies de Catalunya”. Segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que cita el fiscal, un 50% d’aquestes masses aqüíferes s’han declarat en mal estat químic i, d’aquestes, un 83%, amb excés de nitrats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada