dijous, 21 de juny del 2018

Sobre les campanyes nazis, feixistes i franquistes antisemites i contra la francmaçoneria

Forces occultes (1943)Passi del vídeo nazifeixista Forces Occultes (1943) contra la francmaçoneria en la seva versió original francesa.    
El dijous 19 de juliol, a les 7 de la tarda, al local La Negreta del Gòtic (carrer Nou de Sant Francesc, núm. 21, baixos, Barcelona).  



El dijous 19 de juliol, a les 7 de la tarda, al local La Negreta del Gòtic (carrer Nou de Sant Francesc, núm. 21, baixos, Barcelona), hi haurà un vídeo fòrum sobre les campanyes nazis, feixistes i franquistes contra la Francmaçoneria Universal, des dels anys 30 i 40 del segle passat a Europa.
Forces occultes. Les mystères de la Franc-maçonnerie dévoilés pour la première fois à l'écran, un film feixista francès de 1943 dirigida pel periodista, actor i cineasta --destacat propagandista nazi-- francès Jean Mamy, conegut pel pseudònim Paul Chiche. El guionista fou l’escriptor i periodista  antimaçó Jean Marquès-Rivière (1909-2000). Fou l’última pel·lícula de Mamy. Dura 43 minuts. Es tracta d’un film antimaçònic propi del règim de Vichy i dirigit a sectors de la societat francesa que es sentia atreta per aquella França de Vichy. La pel·lícula ataca la Francmaçoneria Universal, el parlamentarisme liberal i els medis de comunicació en les democràcies formals, que relaciona amb una inexistent "conspiració per liquidar l’Estat francès". Guió: el protagonista es convidat a iniciar-se en una lògia maçònica, i aleshores comença a observar que dins la lògia els maçons se dediquen a conspirar juntament amb els jueus en el desig d’enfrontar França amb Alemanya.
Direcció del film: Jean Mamy. Guió del film: Jean Marquès-Rivière. Música: Jean Martinon. Protagonistes: Auguste Boverio; Colette Darfeuil; Henry Valbel; Léonce Corne; Marcel Raine; Marcel Vibert; Maurice Rémy i Pierre Darteuil.
Els repetits libels en alguns medis espanyols --escrits i digitals-- en que es vol desprestigiar o ridiculitzar a maçons i maçones que d’una manera o altra participen o impulsen la construcció de la República Catalana, atribuint-los una actuació de conspiració maçònica, lliga ara mateix amb la necessitat d’un vídeo fòrum com el que es farà a Barcelona el 19 de juliol. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada