divendres, 29 de juny del 2018

Creix el malestar per la presència del Borbó al Nord-est. Mostres de rebuig al Gironès, la Selva i al Pla de l’Estany.

Protesta contra la presència de Felip VI a Caldes de Malavella. La concentració republicana s'ha dissolt després de l'arribada dels emprenedors de la Fundació Princesa de  Girona.   
El nou director dels Mossos va sancionar centenars de manifestants durant l'etapa Felip Puig a Interior de la Generalitat. Andreu Joan Martínez va aplicar la llei Corcuera -precursora de la llei Mordassa- a manifestants per la sanitat pública, a un grup d’antifeixistes que boicotejaven un acte de Josep Anglada i contra una protesta de familiars del cas Ciutat Morta.   
Les dues tandes més multitudinàries de sancions van arribar l’estiu i la tardor de l’any 2011, pocs mesos després de la violència policial del 27 de maig a la plaça de Catalunya de Barcelona.   
Funcionaris de la Generalitat estripen fotografies del rei per denunciar la seva visita al Nord-est.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/06/2018   
Porqueres (Pla de l’estany, comtat de Besalú).-   

Les protestes contra la presència del rei ahir van anar més enllà de Vilablareix, Aiguaviva i Salt (Gironès, comtat de Girona). De bon matí, a Mata, al Pla de l’Estany, la pintura de Lluís Roura que presideix l’entrada a Porqueres (Pla de l’Estany, comtat de Besalú) va ser tapada per una gran fotografia del rei d’Espanya capgirat dins un senyal de prohibit.
Avui, a la concentració que es fa periòdicament davant la seu de la Generalitat a Girona per demanar la llibertat dels presos, s’han esparracarat fotos del rei d’Espanya. 

Protesta contra la presència de Felip VI a Caldes de Malavella 
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies hi ha hagut una concentració aquest divendres al matí a la carretera del golf PGA Caldes, a Caldes de Malavella (la Selva, comtat de Girona), contra la presència de Felip VI al municipi a partir d'una convocatòria dels CDR. Durant el matí, el rei d’Espanya estava a les jornades d'emprenedoria que organitza la Fundació Princesa de Girona i que aquest any han celebrat a l'Hotel Camiral, dins del complex del golf PGA de Caldes, per la negativa de l'Ajuntament de Girona a l'hora de llogar-los l'Auditori.
La gent aplegada s'ha hagut de quedar a l'alçada de la gasolinera per motius de seguretat. La primera voluntat era tallar el trànsit de la via, però el cos policial dels Mossos els ha obligat a quedar-se en un marge al costat de la gasolinera.
Des d'aquest punt han rebut a tots els autobusos amb els assistents a les jornades de la Fundació amb fotos del rei cap per avall i pancartes demanant la llibertat dels presos polítics. Finalment, a les deu del matí els CDR han dissolt la concentració.
Després de presidir l'entrega dels Premis FPdGi, els reis d'Espanya han assistit aquest divendres a la jornada anual Rescatadors de talent. Aquest programa de la Fundació, que integra i amplia el que abans era Apadrinant el talent, promou l'ocupabilitat dels joves d'entre 20 i 30 anys fomentant la seva mobilitat laboral entre comunitats autònomes.
A la jornada d'aquest divendres, que s'ha celebrat a l'hotel que hi ha dins el recinte del golf PGA Caldes, hi han assistit uns 400 joves. Després de la ponència inaugural de la ciberantropòloga Amber Case, que s'ha centrat en apel·lar a una tecnologia calmada que "amplifiqui" el millor de la humanitat, els reis d'Espanya s'han reunit amb els joves i els seus mentors. Felip VI i Letizia Ortiz han entrat en una carpa, on s'hi han estat una mitja hora conversant amb els participants de la jornada Rescatadors de talent. Poc després de les dotze del migdia, els reis d'Espanya han posat punt final a la seva agenda a les comarques gironines, just quan es desplaça a Empúries (l’Escala, Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) Barack Obama, per assistir a una festa casament elitista. Moguda al Nord-est.
El programa ha continuat després amb quatre tallers simultanis per als joves i un altre per als mentors, que s'han centrat en com es poden utilitzar les noves tecnologies a l'hora de buscar feina. A l'hora d'inscriure's a la jornada, els 400 joves assistents van poder escollir una de les quatre opcions de tallers que se'ls proposaven: 'Comunicació i influència', 'Play with the future NOW', 'Descobreix el teu potencial amb el mètide Insights Discovery' i 'La cerca de candidats ha canviat, Estàs preparat per al social recruiting?'. En paral·lel, els mentors han assistit al programa 'La intel·ligència emocional en la mentoria'. 

Tot plegat en un marc de rebuig social i polític  
Els actes borbònics d'aquest 2018 són els que han generat més rebuig social, però també polític, dels que ha organitzat la FPdGi al llarg dels darrers nou anys. I on les conseqüències de l'1-O hi han estat palpables. Ahir, es van convocar fins a tres protestes simultànies per part dels CDR coincidint amb l'acte de lliurament de guardons al Mas Marroch de Vilablareix (Gironès, comtat de Girona). I avui, n'hi ha haguda una altra a les portes del golf PGA Caldes.
Però les absències més rellevants han estat les polítiques. De fet, cap representant de la Generalitat ni tampoc dels ajuntaments han assistit als actes. I el de Girona, fa mesos, ja va denegar el permís a la FPdGi per fer servir l'Auditori-Palau de Congressos, cosa que els ha obligat a trobar una ubicació alternativa.
A més, ahir al vespre, Caldes de Malavella va mostrar el seu rebuig a la presència de Felip VI inaugurant la nova plaça 1 d'Octubre 2017 del municipi. Un acte que també tindrà el seu ressò a Vilablareix aquest dilluns vinent. I és que l'Ajuntament, a les vuit del vespre, també inaugurarà una plaça 1 d'Octubre al poble. A l'acte hi assistiran l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i els alcaldes d'Aiguaviva (Gironès, comtat de Girona) i Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona), Joaquim Mateu i Marc Puigtió (els tres consistoris que han interposat la querella conjunta per les càrregues policials durant el referèndum). 

El nou director dels Mossos va sancionar centenars de manifestants durant l'etapa Felip Puig  
Llegim al quinzenal DIRECTA. “S’ha d’acabar la repressió, s’ha d’acabar la repressió”. Va ser una de les afirmacions de l’actual president de la Generalitat Quim Torra durant el ple d’investidura al Parlament de Catalunya, el 14 de maig de 2018. Un cop va prendre possessió del càrrec el conjunt del Govern l’article 155 de la Constitució espanyola va quedar sense efecte i, el president Torra, va recuperar el control sobre els Mossos d’Esquadra. Al capdavant del Departament d’Interior hi va situar Miquel Buch, ex alcalde de Premià de Mar, però les regnes operatives de la policia autonòmica catalana han quedat en mans del tàndem Brauli Duart i Andreu Joan Martínez, un cop apartat Ferran López de les tasques de comissari en cap.
Duart i Martínez tenen experiència en l’àmbit de la seguretat, ja havien fet equip a la demarcació de Tarragona, però és Martínez qui acumula una major trajectòria al departament d’Interior, on va estar a les ordres de Felip Puig durant els anys més durs de la repressió contra el moviment del 15-M. Fou Director General de l’Administració de Seguretat, en substitució de l’incombustible Joan Delort, i després que el convergent lloretenc Xavier Crespo es veiés forçat a renunciar al càrrec arran de l’esclat del Cas Clotilde de corrupció. Va estar present a la sala de comandament de la repressió durant el desallotjament de l’acampada indignada de la plaça de Catalunya de Barcelona, al costat del defenestrat Manel Prat, i ara torna al departament com a Director General de la Policia, d’on va caure Prat arran de les mentides del cas Ester Quintana (posteriorment va ser fitxat com a cap de comunicació i màrqueting de la cadena de supermercats BonPreu).
Andreu Joan Martínez els anys 2011 i 2012 fou l’encarregat de sancionar manifestants. La seva signatura apareixia a totes les multes administratives que rebien els activistes a qui els Mossos d’Esquadra aplicaven la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, l’aleshores llei Corcuera i actual llei Mordassa. L’aplicació de la doctrina de tolerància zero de Felip Puig, que va quedar immortalitzada amb la frase “anirem fins allà on permet la llei i una mica més”, va agafar forma en una allau de multes a tota mena d’entitats polítiques, socials, veïnals i sindicals. Les dues tandes més multitudinàries de sancions van arribar l’estiu i la tardor de l’any 2011, pocs mesos després de la violència policial del 27 de maig a la plaça de Catalunya de Barcelona, que va deixar 120 persones ferides, algunes de les quals hospitalitzades. Jordi Arasa, sotsinspector de l’ARRO Barcelona, va ser condemnat per l’Audiència de Barcelona per la brutalitat emprada --en concret, pels cops de porra a l’exdiputat de la CUP David Fernández--, i així i tot, ha mantingut durant tots aquests anys càrrec i funcions. Va comandar l’operatiu conjunt amb la Guàrdia Civil a les portes del Departament d’Economia el 20 de setembre de 2017 i les càrregues contra manifestants que protestaven per la detenció de Carles Puigdemont el 25 de març de 2018 en el perímetre de la seu de la Delegació del Govern espanyol a Barcelona. 

Llei Corcuera a manifestants per la sanitat pública i contra el feixisme 
Segon informa DIRECTA, el primer grup de manifestants sancionats per Andreu Joan Martínez va ser encapsulat pels Mossos d’Esquadra el 21 de juliol de 2011, un dia després de la manifestació a Barcelona convocada per les assemblees d’indignades, a la sortida de l’estació de metro de Ciutadella-Vila Olímpica. Van ser 77 les persones identificades i ho van justificar dient que s’havia celebrat “una manifestació que no havia estat comunicada oficialment i pels desperfectes causats al centre de Barcelona”. Els desperfectes feien referència a la col·locació d’adhesius. La retenció va durar més d’una hora i mitja. La jornada del 21 de juliol va començar ben d’hora, amb talls de trànsit a l’avinguda Diagonal i l’avinguda Meridiana --on van ser identificades 45 persones més, al carrer de Rio de Janeiro--. Després les manifestants van baixar fins al Passeig de Gràcia i van agafar el metro per dirigir-se a una concentració contra l’ERO a l’Hospital del Mar. Totes elles van rebre una multa amb la signatura de Martínez.
El segon grup multitudinari sancionat va ser d’antifeixistes que es van manifestar, el 2 d’octubre, contra un acte de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC), alershores liderada per Josep Anglada, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. Els Mossos també les van encapsular, quan es trobaven al carrer de la Bòria. La retenció i identificació va durar més de dues hores, amb escorcolls i dues detencions. Una, d’un home que va dir-li als Mossos “covards”. En el document de sanció Martínez exposava que “durant el recorregut els manifestants van impedir la normal circulació tant dels vehicles particulars com dels serveis públics, pel que va ser necessari que la Guàrdia Urbana tallés la circulació, i es van haver de desviar diferents línies d’autobusos” i asseguren que “a causa de dues concentracions la manifestació no comunicada dificultava la prevenció i manteniment de la seguretat ciutadana per part dels agents i membres dels cossos de seguretat”. La infracció s’hauria comès, segons Martínez, per la desobediència dels i les manifestants, ja que els Mossos asseguren que “es va donar l’ordre als manifestants de què es tractava d’una manifestació no comunicada i que finalitzessin immediatament”, i les manifestants van desobeir, prosseguint amb la protesta. A finals del mes d’octubre van ser 220 les persones a les quals s’havia notificat una multa en aplicació de la llei Corcuera.
El 4 de febrer de 2012 també fou sancionada --per l’ara Director General dels Mossos-- una de les amigues de les víctimes del muntatge policial del Cas Ciutat Morta, a qui li van aplicar la llei Corcuera quan estava recollint signatures a les portes del Palau de Justícia de Barcelona. L’argument emprat en aquella ocasió fou que el nombre de persones que s’hi aplegava era superior a 20 i l’acte no havia estat comunicat.
La llista de col·lectius afectats per la repressió fou llarga, assemblees del 15-M i de la PAH,sindicats alternatius (IAC, CGT, CNT, Intersindical-CSC), col·lectius anarquistes, antifeixistes, assemblees de centres socials i organitzacions de l’Esquerra Independentista, amb sancions que oscil·laven entre els 300,52 i els 30.050,61 euros. 

Funcionaris de la Generalitat estripen fotografies del rei per denunciar la seva visita al Nord-est
Segons el Diari de Girona coincidint amb l'entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona, més d'un centenar de persones s'han concentrat avui al matí davant de la seu de la Generalitat a Girona per denunciar la visita de Felip VI a les comarques gironines. Durant l'acte --que es fa cada setmana per denunciar l'empresonament dels independentistes empresonats i exilats-- els funcionaris portaven a la mà fotografies del monarca posades al revés, i quan s'ha acabat de llegir el manifest, les han estripat massivament i les han tirat a una paperera ubicada a davant de l'edifici.
Els funcionaris van posar de relleu "la repressió injustificada del Govern espanyol l'1 d'octubre" i van lamentar que "vuit mesos després, el rei no hagi demanat disculpes al respecte". La concentració va acabar amb el cant d’Els Segadors i amb crits de "Visca Catalunya i Visca la República!".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada