dimecres, 2 de maig del 2018

El convergent Francesc Sánchez ha aterrat al conflicte de les càrnies a Osona

Francesc Sánchez.
Càrnies en Lluita ha denunciat que "Grupo Jorge reconeix públicament que expulsa treballadors/es de Clavial només per haver votat que volen cotitzar pel règim general" 
 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/05/2018  
Santa Eugènia de Berga (Osona, comtat d’Osona).-  

Llegim a El Triangle que Francesc Sánchez, ex coordinador de règim intern de CDC, és l'actual representant legal del PDeCAT i alhora exerceix de portaveu de Le Porc Gourmet. Aquest és l'escorxador de Santa Eugènia de Berga (Osona, comtat d’Osona) assenyalat com un exponent extrem de centre de treball precari del sector carni català, que des de fa setmanes es troba immers en un conflicte laboral relacionat amb el fenomen de les falses cooperatives. 
Sánchez, militant clau per encàrrec d’Artur Mas en la refundació de CDC en PDeCAT, ha estat contractat per Grupo Jorge SL, el grup empresarial amb seu a Saragossa (Aragó) propietari de Le Porc Gourmet, que era refractari fins ara a dir la seva als mitjans. Exercint la seva nova responsabilitat, Sánchez ha declarat que és legítima la decisió dels treballadors de la cooperativa Clavial, però també que Le Porc Gourmet havia avisat els treballadors/es que la intenció de l'empresa era rescindir-los en contracte si no canviaven de parer.
Per això, Càrnies en Lluita, la plataforma contra la precarietat en el sector, ha denunciat que "Grupo Jorge reconeix públicament que expulsa treballadors/es de Clavial només per haver votat que volen cotitzar pel règim general". Aquests treballadors havien aprovat en l'assemblea de Clavial apostar pel marc de garanties laborals/es definit per la reformada Llei catalana de cooperatives, tot i les pressions de l'empresa perquè s'apuntessin a una cooperativa gallega i, així, eludir la normativa catalana.
És a dir, segons El Triangle, Grupo Jorge/Le Porc Groumet ha contractat un dirigent convergent per defensar la seva postura, la qual, en síntesi, és contrària a la millora de les condicions laborals dels cooperativistes precaris, aprovada pel Parlament de Catalunya. 

Cas del 3%  
Càrnies en Lluita ha recordat que Sánchez es troba imputat pel cas del 3% i acusa Grupo Jorge de "barbàrie extrema", ja que "molts treballadors/es de Le Porc Gourmet s'han quedat al carrer sense feina, només per votar per deixar de constar com a falsos autònoms i per haver-s’hi negat a signar papers sota coacció".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada