dissabte, 14 d’abril del 2018

Jornada 22 de la Primavera Catalana

L’Ajuntament de Perpinyà es dessolidaritza, desenllaçant els llaços grocs del CSC.   
Senyal viari en suport dels presos polítics, a Bordils, Torroella de Montgrí i altres municipis.    
En el cartell hi figuren les distàncies entre la població i els centres penitenciaris espanyols.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/04/2018  Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-   

Segons informa VilaWeb no han durat molt els milers de solidaris llaços grocs enganxats la nit de dijous a divendres pel Comitè de Solidaritat Catalana (CSC nord-català) al centre de Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló) i a alguns pobles del voltant, ja que com podem veure a la fotografia del diari rossellonès L’Indépendant els treballadors de l’Ajuntament els estan retirant. VilaWeb encara no sap qui ha donat l’ordre i per qui? L’alcalde o un dels seus adjunts. Cal recordar que, un d’aquest, l’encarregat de la política de la vila es Olivier Amiel, vell conegut anticatalanista (havent fins i tot creat una associació, en aquest sentit, el Comité pour la défense des Pyrénnées Orientales dans la République Française (ADPOR) anys enrere. 


Senyal viari en suport dels presos polítics 

Un senyal a Bordils recorda la distància amb les presons on hi ha els líders independentistes Segons la premsa convencional gironina les mostres en senyal de solidaritat als presos polítics catalans proliferen a l’espai públic. A les comarques gironines, una de les darreres iniciatives ha tingut lloc a Bordils (Gironès, comtat de Girona), on aquesta setmana ha aparegut un senyal viari amb les distàncies existents des de la població fins als centres penitenciaris madrilenys on estan injustament privats de llibertat. El rètol està situat en un pal de l’enllumenat, a la carretera C-66, que passa pel mig del municipi. En el cartell s’hi indica que hi ha 743 quilòmetres fins a la presó de Soto del Real (on estan reclosos Jordi Sánchez i Jordi Cuixart); 739 km fins a la presó d’Estremera (en la qual hi ha Junqueras, Forn, Turull, Rull i Romeva), i 675 fins a Alcalá-Meco, on el jutge va enviar Forcadell i Bassa. Dalt del rètol n’hi ha un altre de més petit que posa N-1714 i, a sota, un llaç groc. Diversos conductors han aplaudit la idea, tot recordant que “els volem a casa”.

Segons Diari de Girona l'alcalde de Bordils, Albert Serrats, ha manifestat en declaracions que el Consistori no té res a veure amb aquesta iniciativa, que desconeix de qui parteix i que l'Ajuntament no ha rebuts queixes, ni comentaris a favor, dels veïns. 


També altres municipis, com Torroella de Montgrí o Ullastrell  
Aquesta iniciativa s’ha dut a terme també en altres municipis catalans, com ara a Ullastrell (Vallès Occidental) i a Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada