dimarts, 17 d’abril del 2018

Girona programa una jornada solidària en suport als refugiats i dues ONG

S'han programat actes com vuit concerts, una arrossada o un taller de circ.   









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 17/04/2018  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que el dissabte 5 de maig, a la plaça de l’1 d’Octubre, es celebrarà una jornada solidària en suport a les persones refugiades amb l’objectiu de conscienciar als gironins i gironines de totes les edats, sobre la gran crisis humanitària que està colpejant Europa i el món sencer. A més a més, la plataforma Girona Acull fa una crida a la participació per recaptar fons i ajudar econòmicament a Proactiva Open Arms i No Name Kitchen

Arrossada popular 
En el transcurs de la jornada es duran a terme un seguit d’activitats aptes per tots els públics amb la col·laboració de diferents entitats d’arreu del Principat de Catalunya. Les activitats començaran a les dotze del matí amb un taller de circ a càrrec de <<Contaminando Sonrisas>>. A les dues del migdia, membres del grup de Cuiners i Cuineres Solidàries de Celrà (Gironès, comtat de Girona) prepararan una arrossada popular per a tots els assistents -es poden comprar els tiquets a la Llibreria Les Voltes i el Casal Independentista El Forn de Girona--. Alhora, durant el matí i al llarg de la jornada, es celebraran un total de vuit concerts solidaris amb col·laboració de diferents grups i cantautors gironins: Somboits, Ontxo, LeeBeats, Fina, Embolingats, Cuits, Wasa Corporation i Animal DJ’s.
Al llarg de la jornada, les organitzacions Casa Nostra Casa Vostra, Open Cultura Center, Where is the Life i l’Associació Catalana d’Amics i Amigues pel poble Saharaui (ACAPS),  donaran suport rebent i informant els assistents des dels seus respectius estands informatius.
Cal esmentar que en la preparació de la diada solidària, també hi col·laboren entitats i empreses de diferents sectors com: De Pis en Pis, BTM Sound, Proactiva Open Arms, El Forn, Les Voltes i Proactiva

Les ONG 
Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre que la seva principal missió és rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint dels conflictes bèl·lics, de la persecució i de la pobresa. Neix d'una empresa de socorrisme i salvament marítim amb una dilatada experiència a les costes espanyoles. Es dediquen a la vigilància i al salvament de les embarcacions de persones que necessiten auxili en la mar Egeu i la Mediterrània Central, així com la denúncia de totes les injustícies que estan passant i ningú explica.
Actualment, acusats pel Govern italià i desemparats per la Unió Europea, han de fer front a l'acusació d'organització criminal per immigració clandestina a causa d'un rescat a alta mar. Aquest fet ha paralitzat l'únic vaixell que actuava salvant vides a la Mediterrània i l'organització ha d'afrontar una acusació judicial que encara es desconeixen el seu abast. No obstant Proactiva Open Arms seguirà fent la seva feina com pugui i per això necessita el màxim suport.
No Name Kitchen és una associació sense ànim de lucre, integrada per persones voluntàries de diferents països, organitzades de manera horitzontal mitjançant assemblees, que desenvolupa la seva tasca en el poble Sid, un nucli municipal serbi de quasi 15.000 habitants que es troba localitzat a cinc quilòmetres de la frontera de Croàcia. L'objectiu principal de l'associació és distribuir aliments, donar suport moral, psicològic i entreteniment a totes les persones que arriben a la frontera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada