dimecres, 4 d’abril del 2018

Els sindicats d'estudiants convoquen vaga per al 26 d'abril

IMG-20180403-WA0037
El SEPC reclama una rebaixa del 30% de les taxes universitàries o l'eliminació de la xarxa de centres educatius concertats

Manifestació a Girona a les 12h. a la Plaça 1 d'Octubre.     
 















 
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/04/2018  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat vaga per al dijous 26 d'abril "a tots els centres educatius dels Països Catalans". Segons el sindicat estudiantil, la vaga ha de ser "tret de sortida de mobilitzacions en clau republicana", per la qual cosa fa una crida a tots els sectors de la societat catalana a secundar-la amb "vagues sectorials" per evidenciar la "precarietat" a la qual "sotmet el capitalisme".
En clau educativa, el SEPC reclama que s'apliqui una rebaixa del 30% de les taxes universitàries i que s'equiparin preus de màster i de grau. També acabar amb tots els concerts a la xarxa público-privada per apostar per una única línia pública. I a banda es reclama combatre les violències masclistes dins i fora les aules, així com la incorporació de la perspectiva de gènere a les aules.

El Sindicat d'Estudiants (SE) també ha convocat vaga pel mateix dia. Segons l'organització, "Catalunya viu avui un autèntic estat d’excepció franquista, on la sobirania popular ha estat suprimida per decisió del PP, Ciutadans i els dirigents del PSOE, i d'un aparell de l'Estat heretat directament de la dictadura". D'aquesta manera, el sindicat estudiantil asseguren tenir-ho "molt clar. No volem viure emmordassats per qui ens retalla, ens roba i condemna a la precarietat i l’atur! Volem ser lliures!".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada