dijous, 22 de març del 2018

Vaga avui a la funció pública i a la SNCF

MISE À JOUR - Plus de 7.000 personnes dans la rue à Perpignan ce jeudi pour défendre les services publicsJornada de vaga aquet dijous a l’ensenyament, la SNCF i diversos funcionaris.  
La manifestació, a les 10 del matí, a partir de la plaça de Catalunya de Perpinyà aplega més de 7.000 persones.  
A la SNCF començà ahir dimecres a les 20:00h fins a les 08:00h de divendres.  
Ahir dimecres, responent  a la crida de la Confédération Paysanne 66, uns cinquanta ramaders nord-catalans es van manifestar davant la seu de la DDTM.  
  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/03/2018  
Perpinyà (Rosselló, comtat de Rosselló).-   

Aquest dijous a nivell de l’hexàgon francès, comprés Catalunya Nord, hi ha una jornada de vaga en contra de la reforma de la funció pública que prepara el Govern francès. A més a més hi haurà també vaga ferroviària, que començà ahir dimecres a les 20:00h i que acabarà divendres a les 8 del matí.
En el marc de la jornada hi ha vaga a l’ensenyament. Les treballadores i els treballadors de la Ehpad, que es mobilitzen des del mes de febrer, també fan vaga. Així com la USAC-CGT, el sindicat aeri, que afecta els controladors aeris. També els pilots de la companyia HOP! fan vaga.
La mobilització sindical d’avui ha fet que s’anul·lin tres vols de l’aeroport de Perpinyà/Ribesaltes. L’avió de la companyia Ryanair, que tenia de sortir cap a Marràqueix (Marroc) i que estava complet, ha estat anul·lat. També els vols de la companyia HOP!  Air France de 09:50 i 17:20h han estat anul·lats. Els trens també estan molt afectats. Els TER circularan 3 de cada 4, i una part d’aquests serà assegurada per autobusos. Quant al TGV només circula 1 de cada 3.
La vaga ha estat convocada per 7 dels 9 sindicats de la funció pública. L’esquerra nord-catalana ha cridat a la vaga en un comunicat també a la vaga de demà.
Comunicat de premsa conjunt de l'esquerra 66: “15, 17 i 22 de març : FER FRONT contra la política de Macron. En contra de la majoria de la població, el govern continua la seva ofensiva de destrucció de drets i guanys socials i democràtics. Enduriment de la persecució dels migrants amb la llei «Asile et Immigration»; augment de la CSG i reducció de les pensions; congelació del SMIC; reducció de les APL; destrucció del servei públic: tancament d'escoles i classes, de maternitat i d'hospitals de proximitat, oficines de correus, línies de ferrocarril ... Després d'atacar els drets dels treballadors del sector privat, Emmanuel Macron vol fer-ho amb els dels funcionaris i dels ferroviaris. Un atac que no només deteriora la situació d'aquests treballadors, sinó que també posa en greu perill els serveis oferts a tota la població. Per fer passar la seva política de destrucció dels serveis públics, aquest govern (que no té menys de
dotze milionaris i multiplica els regals als multimilionaris de les grans empreses i les finances) s'atreveix a denunciar els funcionaris i els ferroviaris per ser ... "privilegiats" ! Això demostra la seva naturalesa antisocial i també antidemocràtica: com ho va fer per trencar el Codi de Treball, ara vol tornar a utilitzar les ordenances per tirar endavant la seva contrareforma de la SNCF. Les nostres organitzacions (CUP, EELV, ERC, Génération.s, NPA i PCF), conscients de la gravetat de la situació i de la urgència d'una alternativa política realment d’esquerres, han començat, tot respectant la nostra diversitat i amb la voluntat de clarificació política, una iniciativa unitària que volem seguir i ampliar. . Fem una crida a fer front amb els sindicats, associacions i col·lectius, i amb la població, per a resistir a totes i tots junts. Convoquem a manifestar el dijous 15 de març amb els jubilats i els empleats dels EHPAD. A unir-nos el dissabte 17 de
març, a la marxa de la solidaritat contra la violència i la discriminació racistes. I a participar el dijous 22 de març al dia Intersindical de la funció pública. Nosaltres hi serem darrera la pancarta unitària « Face au projet Macron, FAISONS FRONT ! ».”  

La manifestació a partir de la plaça de Catalunya de Perpinyà aplega més de 7.000 persones 
La manifestació unitària de Perpinyà ha arrancat a les 10 del matí de la plaça de Catalunya aplegant més de 7.000 persones. Segons el diari rossellonès L’Indépendant ensenyants, jubilats, bombers, assalariats d'Ehpad, agents del Consell Departamental o de l'Office National des Forêts (ONF) han destacat en la marxa pel centre de la ciutat. La Intersindical qualifica la manifestació d’un èxit "clar i net". 

Ahir, responent  a la crida de la Confédération Paysanne 66, uns cinquanta ramaders nord-catalans es van manifestar davant la seu de la DDTM  
Ahir dimecres, responent  a la crida de la Confédération Paysanne 66, uns cinquanta ramaders nord-catalans es van manifestar davant la seu de la Direction départementale des territoires et de la mer (DDTM) per protestar per la reforma  de les zones de pastura, i defensant les ajudes a les superfícies pastorals.
Van manifestar-se acompanyats d’un petit ramat de xais, exigien la defensa de les seues superfícies pastorals i les primes que els acompanyen.
“L’Estat considera que cal abaixar entre un 5 i un 10% les primes que es reben en certes àrees pastorals, constituïdes d’herba, però també de bosc o de aiguamolls, que son les més nombroses a Catalunya Nord”, va explicar un dels manifestants, Víctor Tublet, criador de bestiar a Mosset (Conflent): “Això potser una pèrdua de 500.000 euros per a tota la filera. De fet, Europa demana un control millor d’aquestes superfícies. L’única resposta de l’estat és la baixada de les ajudes. Preconitzem una formació específica per als controladors per informar-los millor de l’especificitat del nostre territori”.
Els ramaders venien de l’Albera, els Aspres, el Conflent, la Cerdanya i el Capcir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada