dissabte, 24 de març de 2018

Nova protesta a Girona per reclamar un augment del cabal del riu Ter

Alguns dels activistes que han participat. ACNLa plataforma Aigua és Vida denuncia que s'incompleix el pas de 4,60 m3 per segon  
TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 24/03/2018  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies una cinquantena de persones van llançar ahir divendres a la ciutat de Girona desenes de palanganes plenes d'aigua per reclamar un augment del cabal del riu Ter. Les van abocar a un dels seus afluents, l'Onyar, i des d'un dels llocs més emblemàtics de la ciutat, el Pont de Pedra.
Aquesta és la setena edició d'un acte que des de la plataforma Aigua és Vida pretenen que serveixi per denunciar que s'està incomplint la normativa de la Generalitat que fixa que passin 4,60 metres cúbics per segon. "Ara mateix podem dir que la majoria de dies no arribem als tres, és una vergonya", lamenta el portaveu de l'entitat, Pau Masramon. Aigua és Vida ha tornat a alertar de les possibilitats que el riu "acabi morint" com ja, asseguren, ha passat amb l'Onyar, on avui han abocat l'aigua.
Masramon espera que es compleixin els cabals mínims, però recorda que en qualsevol cas "no són els ideals". "La quantitat d'aigua que es marca i que ha de passar pel Ter no és un paradigma però és digne. Tot i això, no es compleix", destaca. Per això el portaveu denuncia que "s'està cometent una il·legalitat" i assegura que seguiran manifestant-se. "Cal ser molts i empènyer per revertir aquesta situació", ha reblat.
En aquest sentit, Masramon ha concretat que el desitjable seria que més de la meitat de l'aigua del riu continués Ter avall. "És lògic que hi hagi una part solidària, però només ha de ser una part", detalla.
A l'acte, que ha durat prop de mitja hora hi han participat una cinquantena de persones entre les que hi havia càrrecs de la CUP-Crida per Girona, ERC i En Comú Podem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada