divendres, 23 de febrer del 2018

Contra el centralisme energètic, contra la repressió de la dissidència

"Era un rescat arriscat, que havia de fer-se de manera molt metòdica: no es podia treballar amb maquinària pesada sobre meu pel risc d’esfondrament ni es podia moure el cotxe per no trencar-me el braç", explica Víctor Manuel Cánovas. 
 La CNT recolza la campanya en solidaritat amb les encausades per defensar la terra. i la manifestació convocada el dissabte 24 de febrer. 
a les 17:00h a la plaça de Catalunya de Girona.  
La CUP-CC fa una crida a mobilitzar-se pels activistes antiMAT  i l’exregidor cupaire i encausat Jordi Navarro va donar gràcies pel suport.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/02/2018  
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-  

Els Sindicats d’Oficis Varis de Pineda de Mar i comarca (Alt Maresme, comtat de Girona) i de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) de la Confederació Nacional del Treball (CNT) ens fan arribar aquest comunicat:
Contra el centralisme energètic, contra la repressió de la dissidència 
Per les properes setmanes està assenyalat el judici on les diferents administracions de l'Estat, incloent la Generalitat de Catalunya, es presenten per tancar a la presó a vàries persones que han estat lluitant durant el conflictiu procés de construcció de la línia de Molt Alta Tensió que travessa territori al Nord i al Sud del Pirineu. Diversos sindicats de la Confederació Nacional del Treball han participat durant anys d'aquesta oposició civil al model energètic del Capitalisme.
No volem la indústria nuclear. No volem que les riqueses, incloent l'energia, siguin sistemàticament objecte d'especulació i d'una economia fictícia que acumula i només compra i torna a vendre manipulant el valor de les coses, el valor del treball i el valor de les persones i la natura.
Aquest funcionament és el què fa que l'Estat i el Capital necessiti línies elèctriques descomunals com la MAT, ja que aquesta facilita el tràfic econòmic de l'energia elèctrica entre la península ibèrica i la França nuclear. I aquest conflicte demostra que la Generalitat de Catalunya considera que la indústria i els agents especuladors han
d'estar per sobre de la natura, de les persones i de la democràcia.
Perquè la societat porta més d'una dècada dient NO A LA MATNON A LA THT, i en canvi les administracions públiques han estat manipulant la veritat i oposant-se al dret de decidir de la població de totes les contrades.
Absolució encausades 
Visca la llibertat 
A baix els murs de les presons
La CNT recolza la campanya en solidaritat amb les encausades per defensar la terra. i la manifestació convocada el dissabte 24 de febrer a les 17:00h a la plaça de Catalunya de Girona”.  
La CUP-CC fa una crida a mobilitzar-se pels activistes antiMAT
Llegim en la premsa convencional gironina que la CUP-CC va fer ahir a Girona una conferència de premsa per donar suport i fer una crida a la participació en els actes que es faran aquest dissabte en suport dels sis activistes antiMAT que seran jutjats a partir de dimarts que ve per l’acció de Fellines (Viladasens, comtat de Girona).
La diputada empordanesa de la CUP-CC al Parlament de Catalunya, Natàlia Sánchez, va denunciar que els demanen “penes desproporcionades” i va reivindicar “la lluita feta”.
L’exregidor gironí de la CUP i encausat Jordi Navarro va donar gràcies pel suport i va recordar que dissabte hi haurà un debat al Jardí de la Infància per “donar veu a diverses lluites del territori”, després un dinar popular i a la tarda una manifestació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada