dissabte, 7 d’octubre del 2017

Zoido es desplaça a l'Alt Empordà per mostrar el seu suport a la policia i la Guàrdia Civil

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, dinant a la base militar de Sescebes. 
"No hi ha ningú al Govern d'Espanya que no defensi la vostra actuació a Catalunya", ha dit el ministre d’Interior.  
147 gironins ja han denunciat als Mossos les càrregues de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola l'1-O.  
Fins ara han obert 335 procediments, 182 dels quals a Barcelona.  
El jutjat d'instrucció número 5 de Figueres investiga els Mossos d’Esquadra per "inactivitat" l'1-O.  
També s'han obert diligències per lesions o protecció de dades.  
La CUP-Crida per Girona demana a l’Ajuntament de Girona que deixi de treballar amb Banc Sabadell i CaixaBank. La formació creu que Girona s’hauria de sumar a la resta de municipis que ja han anunciat mesures similars.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/10/2017  
La Jonquera/Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-   

 Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies el ministre de l'Interior del Govern espanyol, Juan Ignacio Zoido, s'ha desplaçat aquest dissabte al matí per sorpresa a la zona fronterera de l'Albera per mostrar el seu suport al dispositiu de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil mobilitzat a Catalunya. Zoido ha agafat de bon matí un avió militar a la base militar de Torrejón de Ardoz i ha començat la jornada en un hotel de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), on ha esmorzat amb diversos agents allotjats a l'establiment.
Posteriorment, el ministre de l'Interior ha aprofitat la visita llampec per apropar-se a la base militar Álvarez de Castro, a Sant Climent Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) per dinar amb els guàrdies civils reubicats en aquestes instal·lacions de l'exèrcit de terra després de sortir de l’hotel Travé, a Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú). Zoido no ha desautoritzat directament el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per haver demanat perdó per les càrregues policials de l'1-O però ha volgut deixar clar que "no hi ha ningú al Govern d'Espanya que no defensi l'actuació de la policia i la Guàrdia Civil a Catalunya".
"Us vull expressar l'orgullós que està el Govern de la magnífica feina que esteu fent a Catalunya. No hi ha ningú que no avali la vostra actuació per defensar els drets i les llibertats de tots els catalans", ha insistit el ministre de l'Interior, que ha assegurat que "es posarà davant els jutges a tots aquells que volen trepitjar els drets i la dignitat dels agents, a banda de denunciar per delicte d'odi aquells que ho intentin".
Es tracta de la segona visita aquesta setmana de Zoido a Catalunya després que dimecres es desplacés al port de Barcelona per reunir-se i animar els agents que s'allotgen als dos ferris flectats pel Govern espanyol.
Paral·lelament, ahir a la tarda va transcendir que el ministre de l'Interior havia enviat una carta a tots els policies i guàrdies civils per assegurar-los que els dona suport "tot un país".

147 gironins ja han denunciat als Mossos les càrregues de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola l'1-O 
Segons l’Agència Catalana de Notícies els Mossos d’Esquadra han rebut fins a aquest divendres 637 denúncies per les càrregues policials protagonitzades per la Guàrdia Civil i el cos espanyol de policia durant el referèndum d’autodeterminació de Catalunya de l’1 d’octubre. Aquestes denúncies han comportat fins ara la obertura de 335 procediments, en el ben entès que un procediment pot englobar diverses denúncies. Per regions, Barcelona és on se n’han obert més, concretament 182. 
La segueixen les comarques gironines, amb 147; les comarques de Ponent, amb 80; les de l’àmbit metropolità nord, amb 76; les de les Terres de l’Ebre, amb 64; les de la Catalunya Central, amb 38; les del Camp de Tarragona, amb 28, i les de l’àmbit metropolità sud, amb 23.

El jutjat d'instrucció número 5 de Figueres investiga els Mossos per "inactivitat" l'1-O  
L’Agència Catalana de Notícies informa que un total de 24 jutjats arreu de Catalunya han obert diligències per fets relacionats amb la jornada de l'1 d'octubre, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). D'aquests, 16 jutjats han obert investigacions contra els Mossos d'Esquadra per "desobediència per inactivitat" durant la jornada del referèndum d’autodeterminació de l1-O. Arran de diverses denúncies presentades, també s'han obert altres causes per delictes de lesions, per votacions il·legals o per revelació de secret per l'ús de dades personals.
A Barcelona, les investigacions sobre l'1-O les porta el jutjat d'instrucció 7 de Barcelona, que ha obert una investigació contra l'actuació de la policia espanyola a la capital catalana arran d'una denúncia presentada per la Generalitat. El mateix jutjat també té causes obertes contra els Mossos per la seva actuació aquell mateix dia i també per revelació de protecció de dades.
El jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell (Penedès) ha obert diligències per una denúncia contra la Generalitat per ús de les seves dades, una altra contra els Mossos d'Esquadra per no actuar en un CAP que va obrir per votar i dues denúncies per votacions il·legals.
Per la seva banda, el jutjat d'instrucció número 2 de la Seu d'Urgell (Alt Urgell, comtat d’Urgell) té obertes diligències per desobediència a les mesures acordades pel TSJC per "impedir" l'ús de locals o edificis públics per a la preparació de la celebració del referèndum. El jutge va obrir les diligències per permetre's la votació "almenys" en set punts i va demanar informació als Mossos. 
En la mateixa línia que el de la Seu d'Urgell ha obert diligències el jutjat d'instrucció número 4 de Lleida (Segrià), que també ha demanat informació a la policia catalana. Aquest jutjat també ha rebut quatre querelles presentades per particulars per diversos fets durant les actuacions policials.
El jutjat d'instrucció número 7 de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) ha obert diligències per una causa oberta arran de tres denúncies de particulars contra els Mossos per "inactivitat" en un col·legi obert per votar. Aquesta causa està oberta per un delicte de desobediència i la magistrada ha sol·licitat informació als Mossos.
A Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès Nord), el jutjat d'instrucció número 1 ha obert una investigació per una denúncia d'un particular contra els Mossos d'Esquadra per inactivitat en un col·legi obert per votar.
El jutjat d'instrucció número 4 del Prat de Llobregat (Baix Llobregat) ha obert diligències després de rebre dues denúncies contra els Mossos per inactivitat en un col·legi. La causa està oberta per desobediència i s'ha demanat informació als Mossos.
El jutjat d'instrucció 7 de Martorell (Baix Llobregat) ha obert diligències prèvies per una denúncia de particular per lesions.
A L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) el jutjat ha obert diligències per una denúncia per delicte greu i a Gavà per 4 diligències prèvies per 4 denúncies de particulars contra els Mossos per inactivitat.
Per la seva banda, el jutjat d'instrucció número 4 de Granollers (Vallès Oriental) ha obert diligències prèvies per una denúncia d'un particular per ús de dades personals i s'ha enviat a repartiment.
El jutjat d'instrucció número 4 de Mataró (Baix Maresme) ha obert diligències per revelació de secrets per la denúncia d'un particular per l'ús de les seves dades. També per una denúncia d'un particular contra els Mossos per inactivitat en un col·legi de votació. A més, ha obert vuit diligències per lesions i una altra per atemptat conra un agent de la Guàrdia Civil.
A Amposta (Montsià), el jutjat d'instrucció número 4 ha obert una causa per un delicte de lesions per la denúncia d'un particular, mentre que el jutjat número 6 de Rubí (Vallès Occidental) ha obert una causa per desobediència i lesions arran d'una detenció. El detingut va passar a disposició judicial i es va acordar la seva llibertat provisional.

El jutjat d’instrucció número 5 de Figueres 
El jutjat d'instrucció número 5 de Figueres ha obert diligències per revelació de secret per ús de dades personals, una altra per desobediència per inactivitat dels Mossos, i dues per votació il·legal.
Per la seva banda, el jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada (Anoia) ha obert una causa per quatre denúncies per desobediència contra els Mossos per inactivitat en l'obertura de col·legis electorals. També el jutjat número 2 de Manresa (Bages), el número 1 de Reus (Baix Camp), el número 2 de Sabadell (Vallès Occidental) i el número 1 de Terrassa (Vallès Occidental) han obert diligències contra els Mossos per inactivitat.
El jutjat de Puigcerdà (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) ha obert diligències per revelació de secret per ús de dades personals, un altra per desobediència per inactivitat dels Mossos i una altra per lesions lleus.
A Vilanova i la Geltrú (Garraf), el jutjat d'instrucció número 2 ha obert diligències per desobediència per inactivitat dels Mossos i per denúncia de dos particulars per existència de l'aplicació per saber on es podia votar.
El jutjat número 7 de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) també n'ha obert per un denúncia de particular per lesions, i el jutjat d'instrucció número 2 de Tarragona (Tarragonès) n'ha obert vuit també per lesions.

La CUP-Crida per Girona demana a l’Ajuntament de Girona que deixi de treballar amb Banc Sabadell i CaixaBank  
La CUP-Crida per Girona ha demanat al govern municipal de Girona que faci els tràmits corresponents per deixar de treballar amb el Banc Sabadell i amb CaixaBank, arran de les darreres mesures empreses per aquestes entitats bancàries amb l’objectiu de perjudicar el procés d’independència i generar “por i incertesa” en la ciutadania.
Així, la formació de l’esquerra independentista creu que Girona s’hauria de sumar a la resta de municipis que ja han anunciat mesures similars. Segons la formació “les elits econòmiques pretenen condicionar les decisions de les institucions catalanes i la voluntat del poble de Catalunya, i no podem caure en aquest xantatge intolerable”.  Per això, han instat l’Ajuntament de Girona a revisar els convenis i la relació del consistori amb aquests bancs i a buscar alternatives en entitats “que respectin els drets i les llibertats, i que no pretenguin interferir en les decisions sobiranes de les institucions catalanes”. La formació també ha animat la ciutadania a deixar d’operar amb aquestes entitats i a potenciar la banca ètica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada