dissabte, 7 d’octubre del 2017

La UdG acorda donar suport al Parlament de Catalunya en totes les accions que prengui.

També ha aprovat desvincular-se de la Fundació Princesa de Girona.  
Medinyà anul·la la festa major prevista per aquest cap de setmana.  
L’Ajuntament de Llagostera aprova per unanimitat batejar com a parc 1 d’Octubre l’espai on els veïns es van concentrar per defensar el referèndum.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/10/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

La imagen puede contener: una persona, cielo y exterior
Barricades a l'Escala l'1-O  
Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies la Universitat de Girona (UdG)  donarà tot el suport a les decisions que prengui el Parlament de Catalunya a partir de l'1-O. Així ho ha decidit el Claustre en una sessió extraordinària celebrada ahir divendres. Això sí, aquest aspecte ha estat el que ha aixecat més controvèrsia entre els membres que han votat. En concret un 41% dels assistents s'hi ha oposat, mentre que el 56% ha decidit tirar endavant amb la proposta. On el consens ha estat molt majoritari ha estat a l'hora de donar llum verda al manifest que s'ha presentat, en relació als fets de l'1-O.
En concret, el 89% del claustre hi ha estat a favor. Aquest manifest condemna " La rotundament" la repressió policial exercida per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional espanyola el passat diumenge 1 d'octubre. El text també dona ple suport a la decisió presa pel rector, Sergi Bonet, de suspendre tota activitat universitària dimarts passat.
Els membres també han decidit per majoria que la UdG insti l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), la Xarxa Vives, que aplega les universitats dels territoris de parla catalana, i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) a fer un manifest conjunt de posicionament en relació als fets de l'1-O.

Trencar relacions amb la Casa Reial 
El Claustre també ha tirat endavant, per àmplia majoria, que la universitat es desvinculi de totes aquelles organitzacions en les que la Casa Reial hi té presència com, per exemple, la Fundació Princesa de Girona. El trencament però, va més enllà i també contempla deixar d'assistir a tots els actes que organitzi la Corona.
Aquest punt ha rebut 66 vots a favor, 5 en contra i 6 abstencions. Una decisió que la universitat ha pres arran de l'actitud del monarca espanyol en el discurs que va pronunciar el 3 d'octubre, on va "menystenir les persones ferides, va ometre les demandes legítimes del poble català i va obviar qualsevol diàleg".  

Medinyà anul·la la festa major prevista per aquest cap de setmana 
Llegim en la premsa convencional comarcal que el poble de Medinyà (Gironès, comtat de Girona) ha decidit suspendre la festa major prevista per aquest cap de setmana després dels fets ocorreguts l’1-O i per tot el que va passar aquesta setmana, com ara que es punxessin les rodes dels cotxes dels veïns. “Hi havia poc ànim de festa”, explicava ahir la presidenta de la comissió gestora, Montse Garcia, que no obstant això, espera que es pugui recuperar cap a finals de novembre, coincidint amb sant Sadurní, el patró de Medinyà, i que així també ho han parlat amb els grups que participaven a la festa. 

L’Ajuntament de Llagostera aprova per unanimitat batejar com a parc 1 d’Octubre l’espai on els veïns es van concentrar per defensar el referèndum 
L’Ajuntament de Llagostera va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups batejar com a parc 1 d’Octubre l’espai que diumenge passat va aplegar la gent del poble en defensa de l’exercici del dret a decidir. La moció de bateig de l’espai, comprès entre les avingudes del Gironès i de l’Esport i els carrers Almedinilla i Pocafarina, ha estat consensuada per tots els grups municipals --PDeCAT, ERC i Ax-LL- i l’entitat Llagostera per la Independència i destaca que “la ciutadania de Llagostera es va manifestar de manera pacífica i cívica, organitzant-se per protegir el col·legi electoral durant tot el cap de setmana, permetent així l’exercici d’un dret fonamental com és el dret a vot”. En el mateix ple, el consistori també va aprovar una altra moció conjunta de condemna dels fets de l’1 d’octubre. Una moció que en les darreres hores també ha estat aprovada per unanimitat en altres municipis gironins, com ara Cassà de la Selva, Torroella de Montgrí o Sant Gregori. La moció impulsada per l’AMI i l’ACM demana declarar el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo,persona non grata al municipi. A més, també se li demana la dimissió del càrrec per haver estat “un dels principals responsables de l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials en molts col·legis electorals, durant el referèndum”.

Suspensió de la fira Arrels del Vi, de la DO Empordà, que s’havia de fer avui a Barcelona 
Els fets viscuts durant el referèndum també han originat altres reaccions com ara la suspensió de la fira Arrels del Vi, de la DO Empordà, que s’havia de fer avui a Barcelona.
Continuen així mateix les mostres de rebuig a la violència exercida, també l’ha condemnada l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona. I el Grup Impuls per Girona --cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu, FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany-- insta a la negociació política, i s’ofereixen a “participar en tot allò que pugui contribuir a trobar la millor solució a la situació actual”.

Celrà i el Sabadell  
Per la seva banda, l’Ajuntament de Celrà ha decidit tirar endavant la cancel·lació de tots els seus comptes a l’entitat Banc Sabadell per la decisió de l’entitat bancària de traslladar la seva seu social fora de Catalunya: “Entenem que el que fan és prendre partit en un conflicte polític i, per tant, la nostra resposta també és política”, va dir ahir l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà. L’alcalde diu que faran el mateix amb les altres empreses que anunciïn la sortida de Catalunya excusant-se en el procés d’independència. La CUP de Girona va demanar també que l’Ajuntament de la ciutat iniciï els tràmits per deixar de treballar amb el Banc Sabadell i Caixabank.

PSC, CiU i ERC de Vilafant, contra la violència policial 
Tots els regidors de Vilafant (Alt Empordà, comtat de Besalú), excepte els del PP, van subscriure ahir en un ple extraordinari els cinc primers punts de la moció contra la violència policial que havien presentat CiU i ERC conjuntament. El redactat validat condemnava la violència injustificada de l’Estat espanyol, donava suport als ferits; exigia la retirada dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil i demanava responsabilitats pels danys personals i materials. A més, reconeixia el comportament cívic dels votants i demanava la mediació i el suport de les institucions europees. El sisè punt, que el PSC no va assumir, es referia al compromís d’estar al costat d’allò que decideixin el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya.
L’alcaldessa pel PSC, Consol Cantenys, va reaccionar el mateix dia de les votacions quan va veure la desmesura de l’actuació policial i va decidir votar. En manifestacions a Ràdio Vilafant, Cantenys recordava que aquest no era el referèndum que a ella “li hauria agradat” i confirmava que la violència policial l’havia fet canviar d’opinió. 

Suspesa la celebració del Dia de la Salut Mental 
El comitè organitzador del Dia Mundial de la Salut Mental, que s’havia de celebrar avui a Girona, ha decidit que, arran dels fets de l’1-O, ha pres la decisió de suspendre’l. “La vulneració de drets té un impacte directe sobre la vida de les persones i sobre la seva salut, també la mental. Avui no podem celebrar res, però continuarem lluitant cabuts i persistents contra la vulneració dels drets”, han exposat. Els trenta actes programats per aquesta setmana també van quedar anul·lats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada