dissabte, 23 de setembre del 2017

La Fiscalia Anticorrupció demanarà que es municipalitzi el servei d’aigua de Girona, Salt i Sarrià de Ter.

Ajuntament de Girona 
Anticorrupció demana al jutge que aparti els socis privats de la gestió d’Agissa. 
Es proposa que els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter siguin els administradors judicials de la societat mixta, per garantir el servei d’aigua.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 23/09/2017  
Girona/Salt/Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que el ministeri fiscal ha presentat una sol·licitud perquè s’aparti de manera cautelar els actuals gestors d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter (Agissa) de la gestió de l’empresa, i que en lloc seu es designi com a administradors judicials mancomunats els ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià de Ter. L’objectiu d’aquest recanvi, segons la interlocutòria del jutge, és que es pugui mantenir el servei d’aigua i clavegueram als tres municipis, i suposa apartar la part privada de la direcció de la societat, inclòs l’actual conseller delegat, Xavier Ballell.
El jutge ha convocat una audiència per dilluns al matí en què ha citat Agissa, Girona SA (és el soci privat d’Agissa, amb un 80% del capital social), l’Ajuntament de Girona (que és acusació particular, accionista d’Agissa i administració actuant en representació dels tres consistoris) i Prodaisa (empresa en la qual participa Girona SA amb un 45% i sobre la qual hi ha sospites que s’hauria beneficiat d’equipaments de l’empresa mixta Agissa).
Després de la celebració de l’audiència el jutge ha de decidir si ho accepta. Podria decidir-ho en el mateix acte, però el més probable és que tregui posteriorment una interlocutòria en què comuniqui la seva decisió. Podria ser la mateixa tarda o l’endemà.

La CUP-Crida per Girona celebra el pas que ha fet la Fiscalia  
La CUP-Crida per Girona va celebrar ahir el pas que ha fet la Fiscalia, ja que la formació, que participa del procés en qualitat d’acusació popular, havia demanat de manera reiterada que s’apartés Ballell i Girona SA de la direcció d’Agissa. Amb la petició, asseguren, veuen també reforçades les seves sospites que les irregularitats provenen de la part privada que representa Girona SA, i no de la pública. L’empresa Girona SA pertany a Aqualia (33,61%), CaixaBank (34,22%), Agbar (31,42%) i a petits accionistes (0,75%). Els cupaires reclamen que si el canvi de direcció es fa, s’estipuli que Girona SA s’ha de fer càrrec de les conseqüències si es demostra que ha existit una mala gestió d’Agissa, a fi de no perjudicar els ajuntaments que n’hauran d’assumir la gestió.
Es dona la circumstància que fa tot just quatre dies –dimarts-- la Guàrdia Civil va fer escorcolls en oficines i domicilis d’Agissa, Prodaisa, del conseller delegat d’Agissa i de l’exconseller delegat Narcís Piferrer, a més d’un bufet d’advocats i un representant dels petits accionistes.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada