dilluns, 7 d’agost del 2017

Polèmica per la falta de rampes per a minusvàlids a les platges de Lloret de Mar

Les passeres a la platja de Lloret de Mar són de plàstic.
Les passeres a la platja de Lloret de Mar són de plàstic. 
La publicació L’Espurna critica que «no s'han instal·lat les rampes de fusta», que altres anys, permetien a les persones amb mobilitat reduïda o que porten cotxets infantils arribar fins «molt a prop de l'aigua».  
«Enguany s'han instal·lat unes passeres de plàstic que són molt curtes i poc pràctiques», va assenyala el regidor Javier Rodríguez Pacios. «Sabem que hi ha usuaris que s'han queixat d'aquesta situació, i que per aquest motiu, l'equip de govern ha contractat a corre-cuita 100 metres lineals més de passeres de fusta», afegeix.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/08/2017  
Lloret de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona).-  
Llegim en la premsa convencional comarcal sobre el fet que el grup municipal d'ICV-EUiA de Lloret de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona) ha carregat de nou contra l'equip de govern de l’Ajuntament (PSC, ERC i CiU) per les instal·lacions públiques a les platges. En el seu butlletí mensual L'Espurna, la coalició local a l'oposició assegura que aquesta temporada «no s'han instal·lat les rampes de fusta», que altres anys, permetien a les persones amb mobilitat reduïda o que porten cotxets infantils arribar fins «molt a prop de l'aigua».

«L'equip de govern ha contractat a corre-cuita 100 metres lineals més de passeres de fusta» 
«Enguany s'han instal·lat unes passeres de plàstic que són molt curtes i poc pràctiques», va assenyala el regidor d’EUiA Javier Rodríguez Pacios. «Sabem que hi ha usuaris que s'han queixat d'aquesta situació, i que per aquest motiu, l'equip de govern ha contractat a corre-cuita 100 metres lineals més de passeres de fusta», va criticar l'edil d'ICV-EUiA qui va retreure la «falta de previsió» del govern local. «Esperem que al desembre estiguin operatives» va afegir l'edil.
Per la seva part, el regidor de platges, Jordi Orobitg (ERC) va negar que s'hagin produït queixes formals per part dels usuaris i va assegurar que les passeres «mai han arribat al mar». «Mai abans les platges de Lloret havien tingut més passeres, tan noves i amb condicions tan òptimes com les que tenim aquesta temporada», va defensar Orobitg qui també va carregar contra el grup municipal d'ICV-EUiA. «Aquests senyors no deuen haver trepitjat mai una platja de Lloret», va criticar l'edil lloretenc qui va afirmar que l'Ajuntament no ha rebut cap instància en relació a aquest tema. 
Respecte a la contractació dels metres lineals de fusta als quals es refereix ICV-EUiA, Orobitg va assenyalar que «l'única rampa» que es farà nova serà la d'accés al miniclub. «Serà d'obra i no teníem cap compromís de tenir-la a punt per a aquesta temporada» va dir l'edil republicà.
Tot i això, en l'acta de la junta de govern municipal del 14 de juliol, es va aprovar l'adjudicació d'un contracte de subministrament de passeres de fusta per a les platges de Fenals i Lloret. Segons el document, aquesta decisió es va prendre arran d'un informe emès per l'àrea municipal de Medi Ambient en el qual es posava de manifest la necessitat de fer aquesta contractació amb «l'objectiu de millorar els accessos adaptats en els punts on es realitza el servei de bany amb cadira amfíbia i on hi ha instal·lades rampes i/o dutxes adaptades». El contracte es va adjudicar a Innovacions Litoral SL (Litoralia) pel subministrament de 100 ml de passeres de fusta per un import de 5.975,00 euros.

Retrets anteriors 
Aquesta no és la primera vegada que el grup municipal ICV-EUiA fa retrets a l'equip de govern de l’Ajuntament en relació a les instal·lacions públiques a les platges com les casetes de gelats o el servei d'hamaques. L'abril passat van criticar que per primer cop a la localitat, els serveis no estaven a punt per a l'inici de la temporada. En aquell moment, Orobitg va assegurar que el motiu de la tardança era que Costes de la Generalitat encara estava tramitant les autoritzacions i va recordar que el pla d'usos de les platges de Lloret de Mar es va aprovar el desembre de 2016.

Segueix oberta la polèmica de les platges  
L'empresa que proporciona les passeres de plàstic instal·lades a les platges de Lloret de Mar, Balliu Export, va defensar a través d'un comunicat, que són aptes per a persones amb mobilitat reduïda. L'empresa, ubicada a Caldes de Malavella (la Selva, comtat de Girona), va respondre així a les crítiques fetes pel grup municipal d’ICV-EUiA de Lloret de Mar, en les quals asseguraven que aquestes rampes «són curtes i poc pràctiques» per a persones que van amb cadires de rodes o famílies que porten cotxets infantils. «Sabem que hi ha usuaris que s'han queixat d'aquesta situació, i que per aquest motiu, l'equip de govern ha contractat a corre-cuita 100 metres lineals més de passeres de fusta», va criticar l'edil del grup, el socialista d’esquerres Javier Rodríguez Pacios, militant del PASOC i d’EUiA.
En aquest sentit l'empresa Balliu Export assegura que les passeres són «100% reciclables, disposen d'un tractament antifongs i una superfície antilliscant que permet evitar accidents». A més, explica que el sistema de mòduls utilitzat proporciona una «excel·lent adaptació al terreny» i que en contra del que afirma ICV-EUiA «poden arribar fins a la vora del mar, fent la platja totalment accessible per persones de mobilitat reduïda». «Està dissenyada d'acord a la normativa de seguretat europea, no es degraden i no utilitzen cap ancoratge que pugui afectar a la seguretat pública»,  afegiex Balliu Export.  
També el regidor de platges Jordi Orobitg (ERC) va assegurar dijous que Lloret de Mar «mai abans havia tingut més passeres, tan noves i amb condicions tan òptimes».  
Segueix la polèmica, iniciada a L’Espurna.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada