dilluns, 7 d’agost del 2017

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST: El 7 d’agost de 1976 unes 3000 persones es manifesten a Torroella de Montgrí en defensa del Ter, amb els lemes ‘Salvem el Ter’ i ¡Peixos sí, Merda no!’

[ter_adhesiu_001.jpg]A més d’Unió de Pagesos i altres organitzacions clandestines, les federacions locals de Figueres i de l’Escala de la CNT-AIT es van adherir a la protesta en defensa del Ter.  
La primera manifestació multitudinària contra una agressió al medi, a la conca del Ter i a tot el país.  


Manifestació popular en defensa del Ter:  
El 7 d’agost de 1976 unes 3000 persones es manifesten a Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà) en defensa del Ter, amb els lemes ‘Salvem el Ter’ i ‘Peixos sí, Merda no!’
A més d’Unió de Pagesos i altres organitzacions clandestines les federacions locals de Figueres i de l’Escala de la CNT-AIT es van adherir a la protesta en defensa del Ter.
Aquesta manifestació popular va ser la resposta a l'aparició de nombrosos peixos morts al riu Ter, provocats per la intoxicació industrial del riu.
La mobilització social en defensa del Ter va restar a la memòria col·lectiva com l'inici del moviment ecologista català. Si més no va ser la primera manifestació multitudinària contra una agressió al medi, a la conca del Ter i a tot el país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada