diumenge, 13 d’agost de 2017

La CUP vol un Govern sense Santi Vila per després de l'1-O
 La diputada per la CUP-CC Anna Gabriel en contra Santi Vila. .
La CUP-CC vol un govern sense elements com l’exalcalde de Figueres per CiU Santi Vila, que serveix als rics en comptes dels pobres, per després de l'1-O. 
La diputada Anna Gabriel critica la "reacció irada i criminalitzadora" del conseller de la Generalitat per Junys pel Sí després que l'executiu s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/08/2017 
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).- 

Segons informa l’Agència Catalana de Notícies la CUP-CC vol que el Govern de la Generalitat de Catalunya faci canvis a les conselleries en cas que el 'sí' guanyi el referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre. La diputada Anna Gabriel ha opinat, en una entrevista a l'ACN, que després de l'1-O el Principat de Catalunya s'ha de situar en una "lògica de transició i rupturista" i que, per tant, el conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila --exalcalde figuerenc per CiU--, no hauria de formar part de l'executiu. "No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per un país de rics però que no ho és per un país de gent pobra", ha dit. Així mateix, la diputada ha criticat l'actitud "irada i criminalitzadora" de Vila a les xarxes, després que el Govern de la Generalitat s'hagi personat en la causa contra Arran als jutjats per les accions en contra del model turístic. Segons Gabriel, el conseller té aquesta postura perquè "molta gent comparteix" les actuacions del col·lectiu juvenil de l’esquerra independentista.
Malgrat que Anna Gabriel s'ha mostrat convençuda que tots els membres de l'actual Govern estan decidits a fer el que calgui pel referèndum d’autodeterminació, ha criticat que Santi Vila "es vanti de defensar la marca 'Barcelona' per protegir els interessos turístics", i que per fer-ho l’Executiu autonòmic es personi en la causa judicial contra Arran. A més, la diputada de l’esquerra independentista ha lamentat que, en canvi, el conseller Vila no s'hagi personat per l'actuació dels Mossos d’Esquadra al carrer Entença de Barcelona, durant el desallotjament de quatre habitatges ocupats al número 51, aquesta setmana. En aquesta línia, Gabriel també ha retret a Vila que "ostenti a les xarxes" que el Govern de la Generalitat s'hagi personat en la causa contra Arran, i ha assegurat que "molta gent comparteix el fons i les formes" de les accions d'aquesta organització de l'esquerra independentista.
 Segons la diputada, "hi ha molta gent que no compra que posar adhesius darrere uns cotxes de flotes de lloguer d'empreses importants a les Illes [Balears] sigui violència, que no compra que tirar confeti a un port de Palma sigui violència, ni que pintar el vidre d'un autobús sigui violència". En aquest sentit, la diputada ha reclamant un "debat" sobre com està afectant el turisme massiu a la població, a l'accés a l'habitatge, al mercat laboral, als recursos naturals i a la sostenibilitat dels Països Catalans. Així mateix, Anna Gabriel ha lamentat que les conseqüències de les accions d'Arran no hagin servit per obrir aquest debat, sinó que la reacció hagi estat "criminalitzar" l'organització juvenil per parlar "d'accions violentes quan no ho han estat".

Contra Jordi Jané 
Anna Gabriel també ha aprofitat la situació causada pel desallotjament del carrer Entença per carregar contra el conseller d'Interior, Jordi Jané. Tal i com ha sentenciat la diputada de la CUP-CC, el conseller pot estar compromès amb l'1-O, però alhora permet que es "desallotgin famílies de casa seva i es deixin menors al carrer". "No estem encaminant de manera prou correcta les setmanes que ens venen, perquè és la gent senzilla i treballadora, segurament la que pitjor ho està passant, és la qui pot identificar el referèndum com una oportunitat de canvi, no només en relació a l'Estat sinó també en les condicions de la vida de la gent", ha argumentat. Per tot això, Gabriel ha reclamat que el Govern de la Generalitat sigui "més sensible, atent i amatent" a la realitat de la societat després de la "ruptura". 
Tot i les crítiques a Vila i Jané, Gabriel confia que tots els consellers del Govern de la Generalitat estan conjurats de cara al referèndum: "No hi ha d'haver cap excusa perquè no facin tot allò que s'ha de fer perquè aquest país voti l'1-O i faci efectiu el dret a l'autodeterminació", ha constatat. En aquesta línia, la diputada ha insistit que la CUP-CC vol "un Govern 100% compromès" amb el referèndum, i que no li val que ho estigui "només al 99,5%". "Suposo i espero que els últims canvis així ho ratifiquin", ha apuntat.  Finalment, Gabriel ha asseverat que el referèndum és "una ruptura política de primer nivell", i s'ha mostrat esperançada que després de l'1-O el Govern de la Generalitat que presideix Carles Puigdemont "escolti el clam" i "entengui que seria oportú" aplicar noves polítiques fiscals, educatives i de sanitat.

Artur Mas, representant d’un projecte burgès 
Finalment, i preguntada sobre si compartiria un acte de la campanya unitària pel 'sí' amb el president del PDeCAT, Artur Mas, Gabriel ha dit que l'expresident de la Generalitat per CiU "és el representant d'un projecte i d'una classe que no és la meva, o jo puc representar un projecte allunyat d'ell". "No sé si seria gaire positiu, en el sentit d'interpel·lar nova gent o sumar nous adeptes pel 'sí', que dues persones tan concretes haguéssim de pujar junts a un escenari", ha continuat, per concloure que la CUP-CC posarà "tota l'energia i la força" en la campanya de la coalició i de l'esquerra independentista per a guanyar el referèndum de l'1-O.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada