diumenge, 6 d’agost del 2017

La CUP-Crida per Girona porta el cas del català a les piscines de Girona a la Plataforma per la Llengua

Reitera que aquest any ha tornat a rebre queixes de diversos usuaris que no han pogut ser atesos en català i demana la municipalització del servei.  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/08/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que la CUP-Crida per Girona ha denunciat a la Plataforma per la Llengua la problemàtica del català a les piscines municipals de la ciutat. La formació de l’esquerra independentista va emetre divendres un comunicant en què reitera que, després de la polèmica de l’any passat, aquest any ha tornat a rebre queixes de diversos usuaris de la piscina de la Devesa que no han pogut ser atesos en català, i que això ha estat així perquè l’equip de govern municipal va decidir al juny prorrogar el contracte a l’empresa dels darrers anys “sense incloure cap modificació que exigeixi el domini del català per part dels socorristes”, cosa que, recorda la portaveu de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, representa un incompliment del reglament per a l’ús de la llengua de l’Ajuntament de Girona.  
De fet, Pèlach ja va demanar a l’equip de govern municipal per la pròrroga del contracte en el ple del mes de juliol.
La regidora d’Esports, Isabel Muradàs, va admetre que no s’havia solucionat el problema idiomàtic i ho va atribuir a la dificultat formativa, perquè, dins la professionalització del sector, ara al Principat de Catalunya el títol de socorrista només es pot obtenir amb una Formació Professional i ja no valen els cursos que feien abans Creu Roja i algunes entitats esportives. “Hi ha molta demanda i no trobem prou gent a Catalunya amb la formació necessària”, va dir la regidora d’Esports, que va assegurar que era un problema generalitzat, no només de Girona, i que també va avançar que s’està estudiant resoldre-ho per mitjà de la formació ocupacional.  
La CUP-Crida per Girona, però, opina que la situació no té relació amb la manca de persones formades per fer de socorristes, sinó “amb les dinàmiques pròpies de l’empresa subcontractada i amb les condicions laborals precàries que s’ofereixen a aquests professionals”. Per això, la formació demana que es reconsideri l’actual model de gestió de socorristes a les piscines municipals i s’opti per fórmules com la municipalització, que “garanteixen unes millors condicions laborals i evitin problemàtiques com la llengua”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada