dijous, 3 d’agost del 2017

Firmen pel Ter

Foto oficial del pacte del Ter.
Foto del pacte del Ter. 
Segons el pacte d'aquí a 10 anys, només el 30% del cabal del Ter acabarà sortint per les aixetes de Barcelona. Ara, l'aportació màxima pot arribar a ser del 70%.  
Les entitats que han liderat aquesta reivindicació històrica celebren l'acord però avisen que vigilaran que es compleixi.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/08/2017   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Més de 150 persones van assistir a l'acte de la signatura del pacte del Ter a Girona. El president del Govern de la Generalitat, Carles Pugidemont, va posar com a model de país l'acord al que han arribat la desena d'entitats i institucions que formen la Taula del Ter. Tothom va reconèixer que l’aportació del Ter a l’àrea urbana de Barcelona --que ara pot arribar a ser del 70% del cabal del riu-- és excessiva i esperen que amb l’acord firmat --que s’ha estat negociant durant 7 mesos-- retorni la vida al Ter. 
Per la seva banda, es entitats ciutadanes ja van avisar que ara toca complir el que s'ha signat. Pau Masramon, portaveu de la Plataforma Aigua és Vida, ja va avançar que, “de bon rotllo”, seguirien marcant de prop l’administració.
Feia més de 50 anys que el territori reclamava que es retorni al riu part del cabal del Ter que ara es transvassa a l’àrea urbana de Barcelona.
Per fer-ho possible, l’acord planteja augmentar el volum d’aigua que ara s’aprofita del riu Llobregat, incrementar l’aigua aportada provinent de les dessaladores (això implicarà multiplicar per 4 la capacitat de tractament de la dessaladora de Blanes) i fer servir més aigua regenerada, aigua que, després d’haver passat per depuradora, es tracta perquè pugui tornar a ser reaprofitada.
D’aquesta manera, en 10 anys es preveu passar del cabal màxim transvassat actual, que pot ser de 166 hm3/any, a 90 hm3/any. D'aquí a 5 anys, el cabal ja s'hauria d'haver reduït a un màxim de 140 hm3/any. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada