dijous, 10 d’agost del 2017

Els treballadors dels restaurants dels TAV i llarga distància de Renfe, cinc dies en vaga

Resultat d'imatges de El sindicato ferroviario CGT Servicios a Bordo vuelve a convocar una HUELGA de cinco días del 11 al 15 de agostoEl servei quedarà interromput entre els dies 11 i 15 d'agost.  
La CGT reclama millores laborals  en el Conveni Col·lectiu.  
El sindicat ferroviari CGT Serveis a bord torna a convocar una  vaga.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/08/2017  
Girona (Gironès).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies els treballadors del servei de restauració que ofereixen els trens TAV i llarga distància de la companyia Renfe tornaran a fer vaga entre l'11 i el 15 d'agost per reclamar un acord de conveni col·lectiu que reculli les mesures acordades en les assemblees de gener d'aquest any, entre les quals hi ha millores per a tots els col·lectius, augments salarials que incloguin l'increment de l'IPC, una millor conciliació de la vida laboral i familiar i que les hores perdudes en els recorreguts de llarga distància siguin computades com a jornada laboral, segons va informar, ahir, la  CGT, l'organització sindical que convoca la mobilització.

Conveni Col·lectiu  
Els treballadors de l'empresa Ferrovial, que s'ocupa de la gestió del servei per a la companyia Renfe des del 2013, ja van dur a terme aturades per demanar aquestes millores el passats mesos d'abril i de maig. La proposta de l'empresa ha estat acceptada per la resta de sindicats de la mesa negociadora, però segons exposa la CGT és «insuficient» i «va en detriment de les condicions que fins ara garanteix el Conveni Col·lectiu pels quals ens regim, malgrat a les reinterpretacions de l'empresa». Per tot això, aquest sindicat ha demanat a Ferrovial que abandoni la seva «postura intransigent i s'avingui a negociar unes condicions justes que garanteixin un futur digne de tots els seus treballadors».

El sindicat ferroviari CGT Serveis a bord torna a convocar una vaga de cinc dies de l’11 al 15 d’agost 
Comunicat de Serveis a bord de la CGT: “Els motius que porten a plantejar aquesta nova mobilització són els mateixos que la plantilla ve reivindicant en els anteriors cicles de vaga a l’empresa Ferrovial Serveis SA des de 2013, adjudicatària del servei a bord dels trens operats per RENFE AVE i Llarga Distància.
Les treballadores i treballadors segueixen demanant que se’ns garanteixi un acord de Conveni Col·lectiu que reculli els punts acordats pels treballadors en les assemblees de gener d’aquest any.
Aquests punts sol·liciten, a grans trets, millores per a tots els col·lectius, pujades salarials que contemplin la pujada de l’IPC i garanteixin que la plantilla no perdi poder adquisitiu durant els pròxims anys, mesures encaminades a una millora de la conciliació de la vida familiar i que les hores que els treballadors a bord perden en destinacions de llarg a llarg de la península els siguin computades com a jornada i no caiguin en sac trencat.
Després de 18 mesos d’àrdues negociacions i 15 dies de vaga ens trobem amb una proposta acceptada per la resta de sindicats de la Taula Negociadora que, tant per a CGT com per a la plantilla és insuficient i va en detriment de les condicions que fins avui garanteix el Conveni Col·lectiu pel qual ens regim, malgrat totes les reinterpretacions que l’empresa porta a terme.
Des de CGT, posant en pràctica l’acordat en assemblees, convoquem mobilitzacions que han estat recolzades per altres seccions sindicals, amb la finalitat que l’empresa abandoni la seva postura intransigent i s’avingui a negociar unes condicions justes que garanteixin un futur digne de tots els seus treballadors i treballadores. 
Secció Sindical SFF-CGT Ferrovial Serveis a bord”.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada