dissabte, 5 d’agost del 2017

El proveïment d'aigua de boca a Girona pot esquitxar l’antiga Convergència i el propi Puigdemont, ex alcalde de la ciutat, segons EL TRIANGLE

El proveïment d'aigua de boca a Girona pot esquitxar l’antiga Convergència. 
El jutge que investiga un presumpte frau incorpora indicis que censuren l'actuació de l'Ajuntament gironí.  
S'han descobert pagaments des de Girona SA a una agència de comunicació que treballava per a CDC, AMR Publicitat SL, per valor de 138.090 euros entre 2010 i 2015.  
L'administrador d'aquesta agència de publicitat és Antoni Maria Rigau, germà d’Irene Rigau.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/08/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Segons EL TRIANGLE la investigació sobre les presumptes irregularitats comeses en l'empresa mixta de l'aigua de Girona durant l'etapa en l'alcaldia de Carles Puigdemont (juliol de 2011-gener de 2016) avança a tota velocitat. El Jutjat d'Instrucció número 2 de la ciutat, que ja va obrir una causa al juliol de 2016 sobre el presumpte desviament de fons públics en la concessió, acaba d'incorporar a aquest procediment els nous indicis de delicte en aquest servei trobats en el cas del 3% sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). El cas amenaça d'esquitxar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, segons apunta EL TRIANGLE.
La instrucció va arrencar després d'una querella de la CUP contra quatre directius de la concessionària que gestiona l'abastament d'aigua a Girona, Agissa SA, per perjudicar presumptament al 20% de la societat en mans municipals per beneficiar a la part privada, Girona SA, propietària el 80% restant de les accions.
El jutge va imputar per administració deslleial i apropiació indeguda al conseller delegat de Agissa fins a juny de 2016, Narcís Piferrer, i al seu successor en el càrrec, Xavier Ballell, que era director tècnic de l'ens quan es van produir els suposats desviaments. Se'ls acusa d'haver autoritzat contractacions irregulars de Agissa amb empreses filials de Girona SA a preus molt superiors dels reals o per serveis que ni tan sols arribaven a prestar-se.
El cas té una altra derivada que també va més enllà de la querella inicial de la CUP. Segons recull EL TRIANGLE del portal EL CONFIDENCIAL, els investigadors sospiten que els sobrecostos generats per totes aquestes presumptes irregularitats van poder servir per finançar campanyes electorals de l'antiga CiU. S'han descobert pagaments des de Girona SA a una agència de comunicació que treballava per a Convegència, AMR Publicitat SL, per valor de 138.090 euros entre 2010 i 2015. L'administrador d'aquesta agència de publicitat és Antoni Maria Rigau, germà de l'exconsellera de la Generalitat i expresidenta del Consell Nacional de CDC Irene Rigau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada