divendres, 4 d’agost del 2017

El Carrefour de Torroella de Montgrí renega d’una estelada

El supermercat instal·la un cartell gegant on explica que la bandera que oneja a la benzinera de Petrolis Independents no és seva.  
Sembla, per un efecte òptic, que estigui al terrat del comerç.  
L’estació de servei de Petrolis Independents està pràcticament “enganxada” al Carrefour Market.










TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/08/2017   
Torroella de Montgrí i l’Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).-   

Viure per veure, com deia el novel·lista Iván Serguéyevich Turguénev. Resulta que Carrefour s’ha begut l’enteniment ja que segons la premsa convencional comarcal: “Srs. clients, els informem que Carrefour és aliena a la propietat, gestió i explotació de la benzinera que es troba en aquest aparcament.” Aquest missatge, en català i castellà, de dimensions gegantines, està clavat a la façana del Carrefour Market de Torroella de Montgrí, que dona a l’aparcament on hi ha instal·lada una de les benzineres de l’empresa Petrolis Independents. Tot i que la benzinera, que ocupa un terreny a tocar del supermercat, està oberta des de l’abril passat i que des d’aleshores la corona una gegantina bandera estelada, que serà l’emblema de la República Catalana, no ha estat fins ara que Carrefour ha instal·lat el cartell, fa tot just poc més d’una setmana, després que esclatés una “petita tempesta” a Twitter entre els que es felicitaven perquè Carrefour s’havia tornat independentista i els que instaven a fer-hi boicot pel mateix motiu.
El cert és que l’estelada motiu de l’enrenou no està pas situada a l’espai de la marca francesa, però ben bé fa l’efecte visual, sobretot des de lluny, que la bandera independentista està situada a sobre de la teulada de la gran superfície. 
Per acabar de fer bullir l’olla, l’espanyolista diari digital Libertad Digital (nascut a instàncies de Federico Jiménez Losantos, Mario Vargas Llosa o Carlos Semprún Maura, entre d’altres) va publicar aquest dimecres una informació on assegurava que els clients de Carrefour s’han queixat de l’existència de la bandera i per això la companyia de distribució s’ha vist obligada a posar el cartell.

El cartell de Carrefour fa augmentar les vendes de Petrolis Independents 
L’empresari terrassenc Jordi Roset, copropietari de Petrolis Independents, explica que un temps després d’obrir la benzinera els responsables de Carrefour España els van demanar si no era possible que canviessin l’estelada per la senyera. Roset assegura que s’hi van negar en rodó per dos motius: “Primer perquè l’estelada forma part de la nostra imatge corporativa i no la podem canviar, i d’altra banda, no ens n’amaguem, de ser independentistes.”  La polèmica no els ha portat a repensar-s’ho, ans al contrari, perquè a banda de rebre nombroses mostres de suport en una de les xarxes on són més actius (Twitter), des de dijous passat fins ara, dies després que Carrefour posés el cartell, “les vendes –diu Roset– ens han augmentat un 10%”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada