dimecres, 2 d’agost de 2017

Detenen el sempre polèmic regidor pepero figuerenc Diego Borrego en el marc de la investigació per la gravació al lavabo de l'estació del TAV a Girona

Imatge relacionada
 Diego Borrego  
Els Mossos d'Esquadra i personal judicial han anat aquest dimecres al seu domicili per buidar-li l'ordinador i inspeccionar-ne els arxius.   

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 02/08/2017   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies agents del cos dels Mossos d'Esquadra han detingut el sempre polèmic regidor fins fa poc del PP de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) Diego Borrego en el marc de la investigació per les gravacions al lavabo de l'estació del TAV a Girona. Complint un exhort del jutjat que porta el cas, els Mossos ha anat aquest dimecres a casa seva per inspeccionar el contingut del seu ordinador i fer-ne el buidatge dels arxius. Ha estat precisament llavors quan els Mossos d’Esquadra haurien descobert material compromès, i per això s'han emportat Borrego detingut a Comissaria de Figueres.
De moment, segons les agències, no se sap quin delicte se li imputa, però sí que ha transcendit que el cas l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos de Girona.
Diego Borrego, a qui el PP va fer fora del partit, està investigat per haver enregistrat amb el mòbil un usuari del lavabo de l'estació del TAV a Girona a mitjans de maig. Els fets als quals fa referència el cas es remunten al dijous 11 de maig. Aquella tarda, un home que feia les seves necessitats al lavabo de l'estació del TAV a Girona va denunciar que Borrego l'estava gravant amb el mòbil. L'usuari va dir haver descobert el regidor --que aleshores formava part del PP i feia declaracions reaccionàries molt polèmiques de tipus misogin, homofòbuc, senofòbic, racista, unionista-- quan el filmava des del vàter del costat. L'home va sortir del lavabo, va alertar el vigilant de seguretat i va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra.
Borrego aquell dia va poder tornar a casa, però l'endemà se'l va citar perquè anés a declarar a comissaria en qualitat d'investigat. El regidor va assegurar llavors que tot es devia a un malentès.  Segons va declarar, mentre es trobava al lavabo amb el mòbil a les mans, l'aparell li va caure al terra. I quan es va ajupir per recollir-lo, l'altre usuari es va pensar que l'estaria gravant. El regidor, aleshores, ja va entregar el mòbil als Mossos d'Esquadra perquè en fessin el buidatge.
Arran d'aquests fets, el PP va suspendre Borrego d'afiliació i va encomanar al Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular a Catalunya que obrís un expedient informatiu en relació amb els fets. I al ple del mes de juny de l'Ajuntament de Figueres, el regidor es va veure forçat a passar al grup mixt com a no adscrit. Borrego, que fins aleshores havia estat número 2 del PP a Figueres, ho va fer a contracor i criticant que no se li respectava la presumpció d'innocència.

Buidatge de l'ordinador 
El cas de les gravacions al lavabo de l'estació va anar a parar a mans del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Girona. I en el marc d'aquesta investigació, el Jutjat va emetre un exhort demanant que s'anés fins a casa del regidor i se li buidés l'ordinador, per comprovar si hi podia haver arxius compromesos. Qui s'ha encarregat d'executar l'exhort han estat els Jutjats de Figueres, en concret, el número 5. Aquest matí, cap a quarts de deu, la secretària judicial s'ha personat al domicili de Borrego. L'acompanyaven agents dels Mossos d'Esquadra, que s'han encarregat d'analitzar l'ordinador del regidor. Ha estat precisament llavors quan els agents dels Mossos han descobert material compromès, segons les agències. Per això, s'han endut Borrego detingut a la Comissaria de Figueres. De moment, no se sap quin delicte (o delictes) se li atribueix. Sí que ha transcendit, però, que el cas l'ha assumit l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona.
Com és natural, a Figueres regna una atmosfera de veure com acabarà tot plegat, ja que la gallardia del PP a l’Alt Empordà està molt tocada pel fet d’haver tingut un líder que filma tites d’amagat i acaba a la garjola.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada