dimecres, 30 d’agost del 2017

483) CRÒNICA QUATRE-CENTRES VUITANTA TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA

Joan Tardà, per la República Democràtica i Social Catalana 
Joan Tardà justifica la independència "perquè estem farts de corrupció". La diputada de la CUP, Gabriela Serra, acusa Carles Puigdemont d'"utilitzar els atacs terroristes" per justificar la creació d'un exèrcit de l’Estat català.  


[Barcelona [República Democràtica i Social Catalana] 30/08/2017]  
L’AMIC DEL POBLE  

El diputat d'ERC al Congrés de Diputats Joan Tardà ha donat per fet que l’1 d'octubre, data que el Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que celebrarà el referèndum d’autodeterminació, el poble català votarà i dirà: "Adéu, corrupció. Benvinguda, República". Aquesta ha estat una de les seves intervencions destacades durant el ple extraordinari celebrat a la cambra baixa sobre el cas Gürtel, afer de corrupció pel qual va declarar recentment com a testimoni el president del Govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy.
Tardà, de fet, ha avalat l'opció independentista com una via per escapar de la corrupció, que ha identificat amb el PP: "Per què creu que volem marxar? --ha plantejat-- Perquè estem farts de la corrupció!". Quan s’han aixecat veus des de la bancada rival --el soci del seu partit al Govern de la Generalitat és el partit successor de Convergència, formació que és investigada per un cas com el del 3%--, Tardà ha respost: "Què es creuen, que som imbècils? Què es creuen, que volem per als nostres fills una Catalunya corrupta! Volem societats lliures on no existeixi la corrupció i per això volem fundar la nostra república democràticament!". 

Gabriela Serra retreu el militarisme a Carles Puigdemont 
La defensa sense complexos d'unes forces armades convencionals i una política de defensa per a una Catalunya independent en la línia dels estats imperialistes  occidentals per part del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no agrada gens a la diputada de la CUP Gabriela Serra. Mitjançant el seu compte de Twitter, Serra ha respost: "President, no és ètic utilitzar els dramàtics atacs terroristes per justificar la necessitat d'un exèrcit. Res justifica el militarisme".
Ahir dimarts, durant un videoxat, Puigdemont va esgrimir els atemptats de Barcelona i Cambrils per argumentar que "els exèrcits, la política de defensa és absolutament indispensable" i "cal intel·ligència militar i calen recursos per fer front a atacs". "Som un país exposat que s'ha de poder defensar" i que "ha de poder tenir una política de defensa moderna i democràtica, i sobretot molt homologable amb les nacions que considerem nacions aliades", sosté Puigdemont. Troba així mateix que “estem en un combat global”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada