dimarts, 18 de juliol del 2017

Salvador Alsius confessa pressions i manipulacions a TV3 quan feia els informatius

TV3 a favor de Pujol en el cas Banca Catalana i de Roca quan va liderar el Partit Reformista Democràtic   
Jordi Pujol, durant el seu famós discurs del 1984, pel cas Banca Catalana, al balcó del Palau de la Generalitat. 


Anunci "a la Marbellesa" de Banca Catalana l'any 1978  a la recerca i al servei  d'especuladors i d'evasors fiscals com els  xeics àrabs del petroli.  



La racista Marta Ferrusola atiant l'odi contra les mesquites dels àrabs desposseïts i inmigrats. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 18/07/2017   

Queralbs (Ripollès, comtat d’Osona).
-   

33 anys després que es convoqués una gran manifestació a favor de Jordi Pujol Soley després de la seva imputació pel cas Banca Catalana, l’aleshores director del Telenotícies, Salvador Alsius, ha reconegut que TV3 va promoure la concentració d’adhesió i va fer campanya en defensa del president de la Generalitat. Ho ha fet en una entrevista a VilaWeb publicada el 15 de juliol. “La bel·ligerància informativa va ser indubtable i la pressió política va ser molt forta, molt”, assegura el periodista. Segons ell, “es va arribar a convocar el públic a la manifestació de suport a en Pujol des de TV3 mateix”.
No són les úniques pressions que desvetlla ara en aquesta entrevista per part de Jordi Pujol. També explica que TV3 va ajudar descaradament la campanya de Miquel Roca a la presidència del Govern espanyol en representació del Partit Reformista Democràtic. Aquest és el seu relat: “El dia que recordo més, com a anècdota, hi havia hagut un míting de Felipe González al País Basc, amb 40.000 persones, i un altre de Roca Junyent a Yecla, exactament amb trenta persones. Me’n recordo perfectament. El meu cap m’intentava convèncer que havíem d’obrir l’informatiu amb el míting d’en Roca a Yecla perquè el dia anterior ja l’havíem obert amb Felipe González. Però era evident que, informativament, el míting del País Basc era més rellevant, per molts motius. I era evident que la idea d’obrir amb el míting de Roca Junyent responia a pressions polítiques. La discussió va ser molt dura i, francament, no recordo qui va guanyar al final. Però és un exemple de la duresa amb què vaig viure aquella setmana perquè hi hagué força episodis com aquest”.
Tot i que diu que va pensar en dimitir, no ho va fer. Des del 2014 és membre del Consell de l’Àudiovisual de Catalunya (CAC) a proposta de CiU i ERC. Actualment n’és el vicepresident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada