dilluns, 3 de juliol del 2017

Prou impunitat per justificar el negoci de la infància en risc

Resultat d'imatges de DOLORS BASSA UGT
Dolors Bassa: De liderar UGT a Girona a consellera de la Generalitat 
Des del Sector Social CGT, volem expressar el següent sobre les declaracions de la Consellera Dolors Bassa, arran de les nostres denúncies: 



Comunicat CGT Sector Social  
PROU IMPUNITAT PER JUSTIFICAR EL NEGOCI DE LA INFÀNCIA EN RISC 

Exterior del centre de la Misericòrdia de Girona -on anirà el nou centre d'acollida-. ACN 
Exterior del centre de la Misericòrdia de Girona on anirà el nou centre d'acollida
Des del Sector Social CGT, volem expressar el següent sobre les declaracions de la Consellera Dolors Bassa, arran de les nostres denúncies:
- El Sr Calvo, Director General de la DGAIA i la Consellera Bassa ens acusen de difamació. Malauradament no és difamació, denunciem el currículum objectiu del Sr Calvo.
El Sr Calvo i la Consellera Bassa en les seves declaracions s’obliden (voluntària o involuntàriament) que en Ricard Calvo no va ser tan sols director de projectes de FASI, va ser director adjunt i també director general. Durant el seu últim any dins la Fundació FASI es va contractar a una directora tècnica per alliberar-lo de les seves funcions com a director tècnic i adjunt, i així poder exercir de director general, en absència del Sr Estanis Vayreda, que recordem és director de SUMAR-Empresa d’Acció Social i exerceix de tinent d’alcalde de la ciutat d’Olot per l’antiga CDC. Malgrat que ja feia funcions de director general, just abans de ser nomenat per aquest càrrec, pel mateix Patronat de la Fundació FASI, el Sr Calvo marxa com a Director General de la DGAIA. Les educadores que han treballat a FASI i moltes altres que coneixem el projecte de Cases d’Infants sabem que el Sr Calvo ha estat i és un dels grans promotors i gestors, des dels seus inicis i fins a l’actualitat (d’on es troba en excedència) d’aquest projecte esquitxat de presumptes irregularitats, tal i com ha demostrat el prestigiós grup de periodistes Ramon Barnils en l’article publicat a:http://www.media.cat/2017/06/ , on es fa un estudi rigorós, i es corrobora com aquesta fundació paga lloguers desorbitats que quintupliquen el preu de mercat a una empresa immobiliària que és propietat de la mateixa Fundació FASI. O sia que es paga a sí mateixa lloguers inflats amb diner públic, sent una empresa amb ànim de lucre, mentre FASI retalla diners per les infants en risc, les seves famílies i les educadores socials que hi treballem. Per a nosaltres, això és una pràctica perversa i menyspreable: on es fa negoci amb el dolor d’un dels grups més febles de la nostra societat: la infància en risc.
En aquesta captura de pantalla de la mateixa fundació FASI del 2015 podem comprovar que el Sr Calvo era director adjunt, càrrec que va tenir durant anys.
Equip directiu
Direcció General: Sr. Estanislau Vayreda
Direcció Adjunta: Sr. Ricard Calvo
Direcció Administrativa i Financera: Sr. Lluís Rossell
Direcció Recursos humans: Sra. Elena Estevez
També ho podem veure en aquest vídeo http://www.fasi.cat/presenci on el mateix Ricard Calvo el setembre del 2015 representa públicament la FUNDACIÓ FASI i durant el primer minut del vídeo es presenta com a Director adjunt de FASI.
D’altra banda destaquem com la Fundació FASI va ser creada per Plataforma Educativa i la MUTUA FIATC: la primera, una multinacional de gestió de centres de menors que factura més de 12 milions d’€ anuals, i la segona, una mútua privada que només persegueix el negoci i benefici privat, com el conjunt de les mútues, i que ha col·locat com a president de la fundació FASI al mateix ex-president d’aquesta mútua.
- Aquesta fundació FASI igual que la Fundació Privada RESILIS ha estat afavorida, a data del 8 de juny del 2017, amb més de 98 milions d’€ per adjudicacions públiques del Departament de Treball, Afers Socials i Família. Recordem que les Fundacions FASI i RESILIS depenen en un 30% i en un 100% respectivament de la Fundació PLATAFORMA EDUCATIVA i que el Sr Calvo n’ha estat soci fundador i tresorer durant anys. Segons la mateixa guia d’Entitats de Girona ho era fins que va agafar el càrrec de director general de la DGAIA.
Des d’aquest enllaç es pot descarregar la guia d’entitats socials de Girona any 2016. http://acciosocial.org/que-fem Ricard Calvo figura com a tresorer de Plataforma Educativa pag 54
Però és que a més, el Sr Calvo a part de ser fundador de Plataforma Educativa, ha estat durant anys el màxim gerent de la Fundació Privada RESILIS. Una fundació acusada d’irregularitats en la seva gestió del Centre d’Acollida de Mas Garriga a Juià, Girona, tal i com veiem en aquest article, on hi havia sales de contenció per infants no contemplades per la DGAIA, i on el mateix director del Centre d’Acollida, va ser-ne cessat, mentre el Sr Calvo defensava la seva actuació: http://www.publico.es/espana/
- En aquesta relació amb Plataforma Educativa-Fundació Privada Resilis denunciem com aquesta RESILIS s’està quedant tots els nous contractes per gestionar centres de menors, només aquesta fundació s’ha endut més de 78 milions d’€ amb els contractes més elevats de tota la DGAIA per gestionar centres de menors i que si sumem als 3 nous contractes que s’ha quedat FASI sumen 98 milions € per gestionar centres per als propers 8 anys concedits durant els darrers mesos, des que van ser aprovats els últims pressupostos i el director general és Ricard Calvo. Aquests contractes un cop adjudicats són públics, i malgrat que no són fàcils de poder-los trobar, diferents periodistes han corroborat aquesta informació i la podem fer arribar a tothom que ens ho demani.
- Denunciem una vegada més que tots aquests diners no es troben fiscalitzats per cap auditoria pública i que s’arriba a pagar fins a 5.457 € per mes i per infant a fundacions privades sense cap tipus de control públic.
- Denunciem com abans de que l’adjudicació d’aquests contractes fos definitiva i quan encara es trobaven en format de licitació, Plataforma Educativa-Fundació Privada Resilis ja estava demanant educadores socials a la seva pàgina web, assegurant a educadores socials que trucàvem demanant feina en els possibles centres de menors (encara per adjudicar) que aquests contractes eren si o si per la Fundació privada Resilis malgrat que encara no es trobaven adjudicats.
- Denunciem que hi ha en curs nous contractes per venir que s’adjudicaran la fundació Plataforma Educativa-Fundació Privada Resilis i que el passat 13 de juny mentre la CUP-CC des del faristol del Parlament demanava la dimissió del Sr Calvo per presumptes irregularitats, conflicte d’interessos i portes giratòries, la Fundació Privada Resilis rebia una nova adjudicació per valor de més de 5 milions d’€ tal i com mostra la pàgina web de contractació pública del Departament.
Amb aquesta nova adjudicació, ja van més de 103 milions €.
- Denunciem com a banda dels càrrecs que ha ocupat el Sr Calvo en el conglomerat empresarial de la multinacional del sector PLATAFORMA EDUCATIVA-FUNDACIÓ PRIVADA RESILIS- FASI, mentre era director general de la DGAIA (càrrec que ocupa a partir del 26 de gener del 2016) el Sr Calvo constava com a conseller i vicesecretari fins a l’abril del 2016 de dues empreses SL’s amb els mateixos companys de viatge i de negocis que formen part del òrgans de direcció de Plataforma Educativa-Resilis-Fasi que estan adquirint un volum de negoci i de noves contractacions per part de la DGAIA mai vist fins ara en la història de cap fundació privada. Aquestes dues SL són (AMUNT EBRE-EMPRESA D’INSERCIÓ SL I EINA ACTIVA SL). Casualment els càrrecs directius d’aquestes SL’s són els mateixos que a Plataforma Educativa-Fundació Privada Resilis i FASI: Jordi Pascual, Marta Cid, Pilar Bosh i Anna Sunyer. Curiosament el domicili social d’EINA ACTIVA, és el mateix que el de Plataforma Educativa: carrer Garrotxa 7 (Girona).
Adjuntem els enllaços web d’una informació que es pot trobar també fent una simple recerca al “Boletín Oficial del Registro Mercantil” (BORME).
Finalment, denunciem el nostre rebuig amb aquestes greus relacions entre empresa privada, sector públic, polítics i, molt especialment, amb el director general de la DGAIA; on es fa negoci amb les famílies més vulnerables. Per a nosaltres aquesta greu relació de portes giratòries no és una qüestió jurídica és una qüestió política que ens deixa entreveure les perversions d’un sistema que fa negoci amb el sector més feble de la nostra societat. És la conseqüència d’un entramat burocràtic que afavoreix una impunitat política, social i jurídica total amb aquells que s’enriqueixen a costa de fer negoci amb la privatització dels serveis públics i el maltractament institucional vers els nostres infants protegits.
ALTRES DADES D’INTERÉS:
Des d’aquest enllaç es pot veure part del currículum del Sr Calvo, 
http://www.elpuntavui.cat/

SECTOR SOCIAL DEL SINDICAT D’ENSENYAMENT DE CGT
http://cgtense.pangea.org/spip.php?article4897
http://cgtense.pangea.org/IMG/pdf/comunicat_cgt_sector_social_prou_impunitat_per_justificar_el_negoci_de_la_infancia_en_r

Els centres de menors tutelats de la DGAIA, de nou, sota sospita

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.
Ja que solament serveixen per fer negoci especulatiu, doncs aquests centres reben prop de 4.000 euros al mes per cada menor tutelat. 
Es posa la lupa sobre la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència, un dels organismes més controvertits de l'administració autonòmica catalana. 
CGT, CCOO i UGT i les formacions CUP-CC i CSQP denuncien mala atenció dels centres i descontrol de la Generalitat. 
La CUP-CC ja ha demanat la dimissió de Calvo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada