diumenge, 2 de juliol del 2017

Míting de Montjuïc de la CNT-AIT

Avui fa 40 anys del míting anarcosindicalista que aplegà 300.000 persones a Barcelona    


Durant mesos el consolat espanyol de Tolosa de Lleguadoc negava el passaport a Federica Montseny per ordre de Martín Villa i Adolfo Suárez, cosa que no s'autoritzà fins passades les eleccions monàrquiques del 15 de juny de 1977. Finalment Montseny mobilitzà les masses en el míting de Montjuïc, avui fa 40 anys. El febrer d'aquell any la Brigada Político-Social de Barcelona encara afirmava que si Montseny apareixia a Catalunya la matarien. Textual. 





El 2 de juliol de 1977, avui fa 40 anys, al parc de Montjuïc a Barcelona es realitza el primer gran míting de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) d'ençà de 1939 i que va reunir més de 300.000 persones. Aquest acte confederal, organitzat pel Comitè Regional de Catalunya de la CNT-AIT, va ser el de major assistència que va tenir la CNT a tot l'Estat espanyol durant l'anomenada Transició.
Banderes vermelles i negres de la CNT i negres dels grups anarquistes es desplegaven als sons del cant ‘A les barricades’.
Hi van intervenir Josep Peirats, Frederica Montseny, Enric Marco, Juan Gómez Casas, Fernando Piernavieja, Antonio Morales, entre d'altres militants vinguts de l'Exili i de la CNT de l'Interior reconstruïda.
Durant el míting van sorgir les diverses sensibilitats que cohabitaven en el si de la Confederació.
En aquest ambient, a Catalunya es van afiliar més de 70.000 persones en els nombrosos sindicats i federacions locals que aquell estiu de fa 40 anys tenia la CNT al Principat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada