dimarts, 25 de juliol del 2017

La CUP exigeix la destitució de Narcís Piferrer d'Aigües de Blanes

Es determina que Piferrer va incomplir de manera «flagrant» el règim d'incompatibilitats quan va contractar tres societats a les quals està vinculat   
Imatge d'arxiu de l'exconseller delegat d'AGISSA, Narcís Piferrer (a la dreta), sortint dels Jutjats de Girona amb el seu advocat, Carles Monguilod / ACN
Imatge d'arxiu de l'exconseller delegat d'AGISSA, Narcís Piferrer (a la dreta), sortint dels Jutjats de Girona amb el seu advocat, Carles Monguilod. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 25/07/2017   
Blanes (La Selva marítima, comtat de Girona).-   

La CUP de Blanes demana la destitució de Narcís Piferrer, conseller delegat d'Aigües de Blanes (la Selva marítima, comtat de Girona). Segons les investigacions policials, l'empresa mixta Aïgues de Blanes va fer, l'any 2011, 18 adjudicacions per un valor total d'1.014.899,47 euros de forma directa i sense convocar concurs públic. La investigació de la Guàrdia Civil també determina que Narcís Piferrer (també qüestionat per la gestió al capdavant d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter) va incomplir de manera «flagrant» el règim d'incompatibilitats quan va contractar tres societats a les quals està vinculat.  
Per tot això la CUP de Blanes, que actua en el procés judicial com acusació particular, creu urgent destituir del càrrec a Narcís Piferrer: «És intolerable mantenir com a Conseller delegat d'una empresa mixta com Aigües de Blanes a Narcís Piferrer. No ens val la presumpció d'innocència com excusa. Malauradament estem massa acostumats a no prendre mesures davant el menor indici de corrupció i ni que sigui per higiene democràtica hem de començar aplicar nous models d'ètica política».
Així, la formació local de l’esquerra independentista ha demanat a la Junta de portaveus i al darrer ple de l'Ajuntament de Blanes el cessament immediat de l'actual conseller delegat d'Aigües de Blanes, Narcís Piferrer. Segons les investigacions policials l'empresa mixta Aïgues de Blanes va fer, l'any 2011, divuit adjudicacions per un valor total d'1.014.899,47 euros de forma directa i sense convocar concurs públic.
A més, la investigació policial també determina que el conseller delegat, Narcís Piferrer, (també investigat per un jutjat de Girona per la gestió al capdavant d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter) va incomplir de manera "flagrant" el règim d'incompatibilitats quan va contractar tres societats a les quals està vinculat. A més a més, anticorrupció ha assumit la investigació sobre Agissa arran de les possibles connexions amb el cas del 3%.
Per tot això la CUP de Blanes, que actua en el procés judicial com acusació particular, creu urgent destituir del càrrec a Narcís Piferrer. Cita: És intolerable mantenir com a Conseller delegat d'una empresa mixta com Aigües de Blanes a Narcís Piferrer. No ens val la presumpció d'innocència com excusa. Malauradament estem massa acostumats a no prendre mesures davant el menor indici de corrupció i ni que sigui per higiene democràtica hem de començar aplicar nous models d'ètica política.”
La causa oberta al Jutjat d'instrucció 6 de Blanes per les irregularitats detectades en la gestió de l'aigua es basa en l'informe elaborat per la Sindicatura de Comptes l'any 2014 analitzant la gestió de l'empresa mixta durant l'any 2011. Des de la CUP de Blanes es considera imprescindible estendre la investigació a altres anys, davant l'evidència d'un possible modus operandi sostingut en el temps que afavoreix clarament la part privada.
La formació també considera necessari esclarir la responsabilitat de l'Ajuntament de Blanes en el cas, ja que es tracta d'una empresa mixta on el consistori té la majoria (51%) i la resta està en mans de la societat privada Girona S.A.
La CUP de Blanes ha recordat que fa uns mesos ja es va abstenir de participar d'una votació en el Ple de Blanes on el consistori va avalar l'adquisició de la totalitat d'accions de Blanes Medi Ambient per part de l'ajuntament de Blanes. Blanes Medi Ambient era una empresa mixta que estava lligada a Girona SA, una entitat privada dirigida per Piferrer, i que va rebre uns 60000 euros per la venta de les accions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada