dijous, 27 de juliol del 2017

La CUP-Crida per Girona, en contra que el festival del circ i el seu museu puguin acabar a la ciutat

La formació exigeix explicacions urgents al govern municipal sociovergent i l’acusa d’estar negociant l’operació d’esquenes al sector cultural i als grups municipals gironins.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/07/2017    
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

La CUP-Crida per Girona ha manifestat la seva oposició al fet que el Festival Internacional del Circ de Figueres es traslladi a la ciutat de Girona, tal com donaven per fet avui diversos mitjans de comunicació. La formació ha exigit explicacions urgents a l’alcaldessa Marta Madrenas al voltant d’un hipotètic acord amb els promotors de l’esdeveniment que pogués incloure la creació d’un futur Museu del Circ a la ciutat, una opció que els cupaires també rebutgen.
D’una banda, la CUP-Crida per Girona ha denunciat la manca d’informació i transparència per part del govern sociovergent en tot aquest afer, a qui ha acusat d’estar negociant d’esquenes al sector cultural i als grups municipals de la ciutat. Igualment, la formació ha criticat que aquesta operació seria “totalment contradictòria” amb l’aposta anunciada pel regidor de Cultura de racionalitzar i ordenar els festivals que actualment se celebren a la ciutat, així com d’elaborar un pla que defineixi l’estratègica museística de la ciutat.
En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona considera totalment fora de lloc plantejar que s'inverteixin recursos municipals per a aquest projecte privat, que no té cap tipus de vinculació amb la ciutat ni dona resposta a les necessitats que té Girona en l'àmbit cultural, i ha manifestat els seus dubtes respecte al fet que la Devesa fos l’espai més idoni per acollir aquest esdeveniment. El regidor Lluc Salellas ha criticat que, un cop més, "es plantegin projectes vinculats a la cultura pensant més en el turisme i els benficis d'uns pocs que en reforçar el teixit social i cultural de la ciutat".

Polèmica amb els promotors a Girona 
Finalment la formació de l’esquerra independentista ha recordat que els promotors privats d’aquestes iniciatives han provocat algunes polèmiques en la seva relació amb la ciutat, a través del Gran Circ de Nadal. En la seva edició del 2015, el consistori ja va haver d’obrir un expedient contra el circ per l’abocament indegut dels residus de l’esdeveniment. Posteriorment, en l’edició del 2016 la CUP-Crida per Girona va denunciar el circ per les condicions amb què tenien els animals a l’interior dels vestidors del pavelló de Fontajau.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada