dijous, 27 de juliol del 2017

La CUP Banyoles no assisteix als actes commemoratius del 25è aniversari dels JJOO Barcelona 92

"Com a forma de protesta i coherència, no hem participat de la celebració organitzada per l’equip de govern municipal".  
Els represaliats del 1992: Banyoles recorda l'Operació Garzón, la repressió i avenços de la lluita independentista.



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/07/2017   
Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú).-   

La CUP Banyoles no manifestat que no assistirà a cap dels actes oficials de commemoració del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, dels quals Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú) fou subseu olímpica.
Segons la CUP, "No volem compartir espais amb segons quins representants públics que no deixen de ser enemics de Catalunya. Amb qui ens tracten com una colònia i ens insulten i menystenen públicament no hi hem d’anar a celebrar res. Fa 25 anys, l’operatiu de seguretat que requerien els Jocs van ser l’excusa per perseguir l’independentisme, per criminalitzar unes idees i uns anhels de llibertat".
La formació de l’esquera independentista recorda que es va segrestar i torturar físicament desenes de persones, entre les quals tres veïns de Banyoles. "Sense una condemna prèvia, un reconeixement i una repulsa d’aquests fets, no creiem que haguem de commemorar res. Les injustícies no es poden oblidar, el perdó no es pot imposar i la nova República catalana la volem construir amb justícia. No tenim res a celebrar; com a molt, a recordar".

Banyoles recorda l'Operació Garzón, la repressió i avenços de la lluita independentista 
El passat 15 de juliol, Banyoles va acollir l'acte nacional de la CUP per recordar el 25è aniversari de l'anomenada Operació Operació Garzón contra l'independentisme català. Organitzat per la CUP de Banyoles, aquest esdeveniment de memòria i d'afirmació de la lluita independentist es va portasr a terme a la Muralla de Banyoles, amb el lema “Tortura, mai més, contra ningú”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada