dimarts, 4 de juliol del 2017

Exposició ‘El Món dels Vencedors’, d’Ignasi Prat, al Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera des del 7 de juliol al 29 d’octubre

Estetització del poder, feixisme petri, impunitat, desaparició del relat dels vençuts són algunes de les qüestions que evoca aquest suggeridor treball fotogràfic   






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/07/2017   
La Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-  

L’exposició ‘El Món dels Vencedors’, d’Ignasi Prat, s’inaugura el divendres 7 de juliol, a les 19:00h, al Museu Memorial de l’Exili (MUME), de la Jonquera (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). Es tracta d’una exposició, comissariada per Àlex Brahim, en que l’artista Ignasi Prat porta a terme una mena de cartografia del poder franquista mitjançant el retrat de les estances dels seus principals jerarques. Estetització del poder, feixisme petri, impunitat, desaparició del relat dels vençuts són algunes de les qüestions que evoca aquest suggeridor treball fotogràfic. Exposició del 7 de juliol fins al 29 d’octubre de 2017.
L'exposició 'El món dels vencedors' és un projecte multidisciplinar d'investigació sobre la repressió del franquisme i els privilegis dels seus alts càrrecs. Mitjançant la fotografia es mostra l'estètica i l'arquitectura del poder franquista, a través de les residències oficials dels màxims responsables del règim.
La mostra reuneix una selecció d'imatges d'Ignasi Prat, que utilitza aquest suport per fer una activitat d'arqueologia del franquisme basada en la recuperació estètica de les residències dels màxims responsables de la repressió. Les fotografies també donen compte dels béns immobles i ofereixen un recorregut arquitectònic a cavall del gust personal i la construcció simbòlica del franquisme.
El món dels vencedors utilitza la fotografia com a suport a una activitat d’arqueologia del franquisme basada en la recuperació estètica de les residències dels màxims responsables de la repressió, que pren com a motiu forçós la frontera. Els valors dels personatges es troben projectats en els diferents motius del límit residencial, com els portals, les façanes i vistes més generals. Les fotografies també donen compte del béns immobles i ofereixen un recorregut arquitectònic a cavall del gust personal i la construcció simbòlica del franquisme.
Més informació del projecte i l'exposició a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada