dimecres, 19 de juliol del 2017

Convoquen una protesta contra la nova línia d'alta tensió a Juià

Diumenge 23 de juliol, a les 7 de la tarda, a l’encreuament entre la carretera de Palamós i la de Juià, a l’alçada de Bordils   






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/07/2017    
Juià/Bordils (Gironès, comtat de Girona).-    

Llegim en la premsa convencional gironina que la Plataforma Salvem la Llera del Ter ha convocat les veïnes i els veïns dels pobles que conformen la llera del riu Ter a una concentració reivindicativa el diumenge 23 de juliol a les set de la tarda contra la nova línia d'alta tensió de 220 KV entre les substacions de Juià i «La Farga 3» (entre Cervià de Ter i Medinyà), i que es preveu que passi també pels municipis de Celrà i Bordils (Gironès, comtat de Girona).
L'acte de protesta es farà a l'encreuament entre la carretera de Palamós i la carretera de Juià a l'alçada de l'entrada a Bordils.
Segons la Plataforma, l'elecció de la localització «es fonamenta en la circumstància que en aquest punt la línia projectada creuarà la carretera amb el suport d'una torre de més de 60 metres d'alçada (les de la MAT en fan 50)». En concret, «l'explicació de l'alçada tan destacable d'aquesta torre -van explicar ahir en un comunicat- rau en el fet que, donada l'existència de les dues línies d'alta tensió de 132kV i 220kV, aquesta nova instal·lació s'ha previst que les sobrepassi». «Punt que mostra per ell mateix la manca de planificació en el disseny de la xarxa de distribució de l'alta tensió de la zona», asseguren afegint que «és l'exemple més palpable de l'incompliment de l'obligació que té la constructora a desmantellar les dues línies esmentades, les quals a dia d'avui continuen encara operatives».
L'acte forma part d'un conjunt d'iniciatives de la Plataforma per donar a conèixer l'oposició al projecte de Red Eléctrica Espanyola (impulsora de la infrastructura i que en defensa la necessitat perquè reforçarà la xarxa i evitarà possibles talls).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada